Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η Google αγοράζει την Motorola !!!!

Google-Motorola

Στην εξαγορά της Motorola Mobility προχωρά η Google, καταβάλλοντας συνολικά 12,5 δισ. δολάρια. Η συμφωνία επιτεύχθηκε επτά μήνες μετά τη διάσπαση της Motorola στις εταιρείες Mobility και Solutions (η πρώτη εξειδικεύεται στις ανάγκες οικιακού εξοπλισμού και η δεύτερη σε επαγγελματίες και εξειδικευμένους πελάτες). Η προσφορά των 12,5 δισ. δολαρίων είναι κατά 63% υψηλότερη της τιμής της μετοχής την Παρασκευή, γεγονός που προκάλεσε άνοδο 60% στη μετοχή της Motorola. Με την κίνηση αυτή, η Google καταφέρνει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά κινητών τηλεφώνων, όπου εισήλθε δυναμικά μέσω του λογισμικούAndroid
.
Σε μια εντυπωσιακή κίνηση, που αλλάζει το τοπίο στο σύνολο των προϊόντων που βασίζονται στο λειτουργικό Android, προχώρησε η Google. Εξαγόρασε το 63% των μετοχών της Μotorola Mobility, έναντι του σεβαστού ποσού των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Ο βασικός λόγος που η Google πραγματοποίησε την εξαγορά ήταν για να αγοράσει ουσιαστικά τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας» λέει ο Ben Schachter, αναλυτής της Macquarie Capital Incorporated.
Η κίνηση της εταιρείας την ενισχύει στην μεγάλη αγορά κινητών τηλεφώνων και προστατεύει το σύνολο των πατεντών της Google, ειδικά το λογισμικό Android, από τις ανταγωνιστικές ενέργειες της Microsoft, της Apple και άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
«Η πραγματικότητα πέρα από το σημερινό τοπίο της τεχνολογίας είναι πολύ απλή: Τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας είναι η δύναμη - και αυτό το γνωρίζει η Google, ειδικά τους τελευταίους μήνες, με το Android που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές» εξηγεί ο Scott Kessler, αναλυτής μετοχών για την Standard & Poors.
Πάντως, οι επικριτές της εξαγοράς σημειώνουν ότι η κίνηση Google εγκυμονεί κινδύνους, καθώς ίσως απομονωθεί και έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τις ανταγωνιστικές προς τη Motorola εταιρείες, όπως η Samsung, που υιοθέτησε το σύστημα Android και βοήθησε στην καθιέρωσή του στην αγορά λογισμικού για «έξυπνες» συσκευές.
πηγη   http://www.ert.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου