Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ !!!!


Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου οδηγούνται στη Δ' Εθνική με μια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που προκαλεί σοκ στις δύο ΠΑΕ και... δέος, για τη ρεβάνς που παίρνει η πολιτεία από την αθλητική δικαιοσύνη.


Η Επιτροπή έκρινε πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ΠΑΕ δεν είναι ξεκάθαρο και πως ουσιαστικά αυτές διοικούνταν από τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Γι' αυτό και αποφάσισε να τις αποβάλλει από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι για τη νέα σεζόν δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Δικαίωμα προσφυγής οι δύο ομάδες έχουν μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη διαδοχή τους στη Super League, αφού η διοργανώτρια αρχή, αλλά και η ΕΠΟ θα πρέπει να δράσουν άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα δύο κενά.
Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξει ίσως και εντός της ημέρας, απόφαση της Super League για αναβολή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αφού πέρα από την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, μέχρι στιγμής, ούτε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ΕΕΑ έκρινε πως δεν έχει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς παρουσίασε έγγραφο σε φωτοτυπία για τη φορολογική της ενημερότητα και πήρε προθεσμία μέχρι τις 25 Αυγούστου για να παρουσιάσει το πρωτότυπο.
Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να πάρει άδεια την Παρασκευή και η Σούπερ Λίγκα να προχωρήσει στην αναβολή των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που έχουν να αντιμετωπίσουν Καβάλακαι Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα.
Ηδη, έχει ξεκινήσει ο... χορός της διαδοχής καθώς το πρωί της Τετάρτης οι ΠΑΕ Λάρισα καιΠανσερραϊκός θα αποσύρουν την προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο δικού τους υποβιβασμού από την ΕΠΟ στη Football League 2 και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν (βάση ΚΑΠ δεν έχουν καμία) για παραμονή στη Super League.
Την ίδια ώρα, βάση του ΚΑΠ ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας ως ομάδες που κατέκτησαν την 4η και 5η θέση στην τελική βαθμολογία της Football League, δικαιούνται να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου στη Super League.
Και εδώ θα ξεκινήσει σίγουρα ένας νέος δικαστικός αγώνας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου, ΛάρισαΠανσερραϊκό, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, για το ποιος τελικά θα παίξει στη Super League...
Τέλος, υπήρξαν και ευχάριστα νέα από τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα.
Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Ηρακλής κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για τις μεταβολές που έκαναν ή θα κάνουν στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει ως εξής:
Στις φλόγες ο Βόλος! (photos)«Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE. Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη. Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έClick to open image!γγραφα του φακέλου».

Στους δρόμους έχουν βγει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Επιτροπής του Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία η ομάδα τους υποβιβάζεται στην Δ' Εθνική.


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ενώ πολλά είναι τα συνθήματα που ακούγονται κατά του Παύλου Γερουλάνου.
Οι Βολιώτες μάλιστα έκαψαν και μια σημαία του ΠΑΣΟΚ, καθώς το θεωρούν υπαίτιο για τον υποβιβασμό ης ομάδας τους.
Ήδη στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα.
Οι εξαγριωμένοι οπαδοί, έβαλαν φωτιά σε κάδους, πετούσαν πέτρες στα γραφεία του κόμματος και κουνούσαν τις κλούβες των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
Εκτός από το κέντρο του Βόλου όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται στις Μικροθήβες και έχουν κλείσει την εθνική οδό.
Οι Βολιώτες επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο φωτιά πήρε ένα διπλανό ξενοδοχείο. Η κατάσταση στην πόλη είναι ανεξέλεγκτη, με τις πέτρες και τα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς να πέφτουν βροχή και τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα.
Πλήθος κόσμου εισέβαλε στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλη και πέταξε όλα τα πράγματα στον δρόμο.
Περίπου 200 άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο.
Εκτός από τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρο στο κέντρο της πόλης, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν αποκλείσει στο λιμάνι όσους επέστρεψαν από τις διακοπές τους.
Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, αρκετά περίπτερα, ενώ οπαδοί που κατευθύνθηκαν προς την παραλία της πόλης, προκάλεσαν ζημιές σε καφετέριες και μπαρ.

Στο νοσοκομεία μεταφέρθηκαν δύο άτομα, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και κάποια άτομα λόγω αναπνμευστικών προβλημάτων.
Παρακολουθήστε video από το e-volos των επεισοδίων που έγιναν στο Βόλο
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου