Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ Β Ο Λ Ο !!!!

Παγκόσμια γιορτή αύριο στο Βόλο του αθλητισμού και του πολιτισμούΣτο Βόλο θα χτυπά από αύριο και για δέκα μέρες η «καρδιά» του παγκόσμιου ναυταθλητισμού. Με μια εντυπωσιακή τελετή στην παραλία του Βόλου, αύριο στις 8 το βράδυ, ξεκινά το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στα δυο δημοτικά κολυμβητήρια. 

Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει παρέλαση των ομάδων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Σπ. Μαβίδης.

Η τελετή θα ξεκινήσει με την άφιξη παραδοσιακού σκάφους που θα μεταφέρει στην αρχή της παραλίας χορευτές, ντυμένους με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι θα κρατούν τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες.

Οι χορευτές θα παραδώσουν στους αρχηγούς των ομάδων τις σημαίες των κρατών και θα ξεκινήσει η παρέλαση με προπομπό της Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Όταν η πομπή φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης (Τράπεζα της Ελλάδος) και αφού οι αθλητές τακτοποιηθούν στις ειδικές θέσεις, η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο, θα ακολουθήσει ο ύμνος της FINA και στη συνέχεια οι ομιλίες των  επισήμων.

Αμέσως μετά θα προβληθεί απόσπασμα από βίντεο με θέμα την ΑΡΓΩ που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Κωπηλατών της Αργούς «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008». Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με χοροθεατρικό δρώμενο βασισμένο σε χορογραφία της καθηγήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού κ. Κατερίνας Σαρρή.

Με τη λήξη του δρώμενου, πυροτέχνημα θα δώσει το σήμα για να γεμίσει το λιμάνι με σκάφη, τα οποία φωτισμένα με πυρσούς και με ήχους θα δημιουργήσουν πανηγυρική ατμόσφαιρα στο χώρο της εκδήλωσης και σε ολόκληρη την πόλη.

Σημειώνεται ότι η τελετή έναρξης θα μεταδίδεται ζωντανά από μεγάλες οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στο χώρο της παραλίας.

Χοροθεατρικό δρώμενο 

Το δρώμενο χορογραφήθηκε από την καθηγήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Κατερίνα Σαρρή. Έχοντας παρακολουθήσει αγώνες πόλο, η χορογράφος μεταφέρει στους χορευτές την αίσθηση της δύναμης που δίνουν οι αθλητές μέσα στο νερό, τις γρήγορες και έντονες κινήσεις τους, την αυτοσυγκέντρωσή τους, το συγχρονισμό και το συντονισμό που απαιτούνται για το στόχο: τη νίκη.

Το δρώμενο αναπαριστά έναν πραγματικό αγώνα. Ξεκινά με την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή πριν την είσοδό του στην πισίνα. Ακολουθεί η διαδικασία του αγώνα, η επίδειξη της ικανότητας των αθλητών ατομικά αλλά και ως συγχρονισμένου συνόλου, με φινάλε ένα κρεσέντο κίνησης που καταλήγει στη νίκη.

Το δρώμενο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σημαίας στην οποία παρουσιάζονται όλες οι σημαίες των κρατών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό τη λήξη κάθε ανταγωνισμού με το τέλος του αγώνα, τα αθλητικό πνεύμα που προάγει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών.

Εμπνευσμένη από την πρόσφατη νίκη της ελληνικής γυναικείας ομάδας στην Κίνα, η οποία κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, η χορογράφος συμπεριέλαβε στο δρώμενο ένα «solo» χορεύτριας η οποία «εκμεταλλεύεται» έντεχνα μία χρυσή μπάλα και υπενθυμίζει στους θεατές τη μεγάλη νίκη των Ελληνίδων.

Τεχνικά, η χορογραφία ξεκινά με σύγχρονο χορό και την ελεύθερη κίνηση που χαρακτηρίζει το είδος, καθώς όμως ο «αγώνας» κορυφώνεται οι χορευτές – αθλητές υπακούουν στους αγώνες μίας περισσότερο οργανωμένης κίνησης ακολουθώντας τους ρυθμούς του hip hop.

Η παγκόσμια γλώσσα του χορού, θα μεταφέρει το μήνυμα της τελετής όχι μόνο στο κοινό της πόλης, αλλά και στους αθλητές, ενώ ο σύγχρονος χορός αφήνει ελεύθερο το θεατή να ερμηνεύσει το χορογραφία με την προσωπική του φαντασία.

Συντελεστές χοροθεατρικού: 
Χορογραφία: Κατερίνα Σαρρή, Καθηγήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού.
Χορεύουν: Από τη Δημοτική Σχολή Χορού : Αριάννα Μπαλτά, Ιωάννα Μακρή, Άλκηστις Πάπα, Λυγερή Βασιλείου, Ελένη Τάρε, Νικολέτα Θαμνοπούλου.
Από τη σχολή χορού «Dance Studio» της Νίκυ Κρίσλοου: Ντοριάν Ταφά, Γιάννης Τέρπο, Μάγδα Σαμαρά, Έφη Τόλια, Σίσσυ Μαγκουρίτσα, Δανάη Ρούμπου, Βίκυ Ντόκα, Σταυρούλα Μαστέλου.
Από τη σχολή χορού της Κατερίνας Βαλατσού: Δέσποινα Στύλλα.



πηγη   http://www.e-volos.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου