Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΤΑΞΙΔΙ: Σαλπάρουμε με τις πιο εντυπωσιακές κρουαζιέρες στον κόσμο !!!!


Οι εντυπωσιακές εικόνες από όμορφα τοπία, είναι ίσω
ς το πιο ανεκτίμητο μέρος της εμπειρίας μιας κρουαζιέρας. Όσο μάλιστα οι ταξιδιώτες αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες για περιπέτεια, οι υπεύθυνες εταιρείες ανταποκρίνονται με όλο και πιο ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές προτάσεις για κρουαζιέρες σε κάθε γωνιά της γης και του θαλάσσιου χάρτη.
Μικρά, πιο ευκίνητα, ή μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, ταξιδεύουν τους επιβάτες τους σε θαυμαστά φυσικά τοπία όπως η Αλάσκα και το Εσωτερικό Πέρασμα, όπου ο βρυχηθμός και η θέα των παγετώνων είναι εντυπωσιακά από το κατάστρωμα του πλοίου. Επίσης, ο Νότιος Ειρηνικός, η Νότια Αμερική και η Αφρική προσφέρουν hot προορισμούς κρουαζιέρας.
Ακόμη κι αν η ομορφιά θεωρείται υποκειμενική, οι πιο εντυπωσιακές κρουαζιέρες του κόσμου, ταξιδεύουν σε μέρη που αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη -και μπορεί να αλλάξουν ακόμα και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.
Αλάσκα
Η κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του Εσωτερικού Περάσματος της Αλάσκας (http://bit.ly/rd6BSm ), προσφέρει το εντυπωσιακό, μοναδικό θέαμα των τεράστιων παγετώνων που υποχωρούν συνεχώς λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό όμως που θα αποτυπωθεί στο μυαλό σας περισσότερο, είναι η απεραντοσύνη του πάγου και της θάλασσας. Έχετε μαζί σας τα κιάλια σας, για την παρατήρηση φαλαινών, αετών και αν είστε τυχεροί, της αρκούδας Grizzly.
-Μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα μεταξύ των Juneau και Ketchikan, κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια/άτομο σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: Μάιος- Σεπτέμβριος
Βόρνεο
Στην καρδιά του Αρχιπελάγους της Μαλαισίας, βρίσκεται το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο ( http://bit.ly/qVpDSg ), όπου τα αρχαία τροπικά δάση φιλοξενούν ένα θαύμα χλωρίδας και πανίδας. Υπάρχουν ενδιαφέροντα και σπάνια είδη φυτών, ζώων και πουλιών, ενώ κοντά στις ακτές του νησιού θα δείτε υφάλους, γεμάτους από πολύχρωμα κοράλλια και πλούσια θαλάσσια ζωή. Μην παραλείψετε να παρατηρήσετε τους πιθήκους στο φυσικό τους περιβάλλον, ιδιαίτερα τους ουραγκοτάγκους.
-Μια 10ήμερη κρουαζιέρα στην περιοχή, κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το άτομο σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: Σεπτέμβριος-Ιανουάριος.
Νησιά Galapagos
Ευρισκόμενα περίπου 1.000 χλμ. ανοικτά των ακτών του Εκουαδόρ (http://bit.ly/powMXQ ), τα σχεδόν ανέγγιχτα από τον άνθρωπο νησιά Galapagos, αποτελούν καταφύγιο για εκατοντάδες είδη ζώων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη γη. Γιγαντιαίες χελώνες, παράξενα ιγκουάνα, πουλιά με μπλε πόδια, και οι περίφημοι σπίνοι του Δαρβίνου, είναι τα κύρια αξιοθέατα. Θα θαυμάσετε ανενεργές ηφαιστειακές κορυφές και παρθένες παραλίες και θα έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε στα γαλαζοπράσινα νερά, δίπλα στους καρχαρίες, ή να παρακολουθήσετε τα πουλιά και να παρατηρήσετε τη συνεχή εξέλιξη σε αυτό το «άγριο» μέρος της γης.
-Μια 7ήμερη κρουαζιέρα από την περιοχή Baltra του Ισημερινού, κοστίζει περίπου 3.500 δολάρια/άτομο σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: όλο το χρόνο
Νορβηγικά Φιόρδ
Τα Νορβηγικά Φιόρδ ( http://bit.ly/nUz6yG ) με τα κρυστάλλινα νερά, αποτελούν τα παραμυθένια μέρη που γέννησαν γοτθικούς μύθους και ήταν πατρίδα των θρυλικών Βίκινγκς. Αυτές οι θεαματικές υδάτινες οδοί, περνούν ανάμεσα από απόκρημνα βράχια, αποκαλύπτοντας χιονισμένα βουνά, εντυπωσιακούς καταρράκτες, αλλά και ατέλειωτα πράσινα λιβάδια, με ειδυλλιακά χωριά. Τα πανέμορφα τοπία διαδέχονται το ένα το άλλο και κορυφώνονται την ώρα του μεταμεσονύχτιου ήλιου.
-Μια 9ήμερη κρουαζιέρα στα νορβηγικά φιόρδ, με αφετηρία την Κοπεγχάγη της Δανίας, κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια/άτομο σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: Μάιος-Αύγουστος.
The Kimberley, Αυστραλία
Τα απότομα κόκκινα βράχια και οι λευκές παραλίες της βορειοδυτικής Αυστραλίας σχηματίζουν μια από τις πιο άγριες και όμορφες ακτές του κόσμου ( http://bit.ly/mQVE74 ) -και τα καλύτερα κομμάτια είναι προσβάσιμα μόνο με σκάφος. Σε αυτό το σημείο, όπου ο Ινδικός Ωκεανός συναντά τη θάλασσα του Τιμόρ, υπάρχουν αμέτρητα απομακρυσμένα νησιά και τα ποτάμια οδηγούν σε απομονωμένα φαράγγια, πανύψηλους βράχους και μαγευτικούς καταρράκτες.
-Μια 10ήμερη κρουαζιέρα με αφετηρία την πόλη Darwin, ή Broome, κοστίζει περίπου 7.500 δολάρια/άτομο σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: Απρίλιος- Οκτώβριος.
Ανταρκτική και νησιά South Shetland
Η κρουαζιέρα χαράζει μια πορεία νότια από την άκρη της Αργεντινής, προς τη «Μεγάλη Λευκή Ήπειρο» ( http://bit.ly/qEigp6 ), όπου η άγρια ομορφιά παίρνει τη μορφή θεαματικών παγετώνων, γιγαντιαίων λευκών και μπλε παγόβουνων και χιονισμένων βουνών. Σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό, θα δείτε φάλαινες και όρκες, πιγκουίνους, φώκιες και θαλάσσιους ελέφαντες από το κατάστρωμα του πλοίου και θα νιώσετε σα να γυρίζετε ντοκιμαντέρ. Αυτό που δε θα βρείτε, είναι οποιοδήποτε σημάδι ανθρώπων (πέρα από λιγοστούς επιστημονικούς ερευνητικούς σταθμούς).
-Η τιμή για μια 11ήμερη κρουαζιέρα στην περιοχή, είναι περίπου 5.000 δολάρια/ άτομο, σε δίκλινη καμπίνα.
-Κατάλληλη εποχή: Νοέμβριος-Φεβρουάριος
Μαδαγασκάρη και ανατολική Αφρική
Καθώς θα περνάτε από τα ονειρεμένα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, όπως τα Μαυρίκιος, Ρεϋνιόν, καθώς και τις Κομόρες, θα εντυπωσιαστείτε από τα ηφαίστεια (και τα δύο ενεργά), τα πυκνά δάση και μερικές από τις πιο παρθένες παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους στον κόσμο. Αυτή η κρουαζιέρα στην ανατολική Αφρική, ολοκληρώνεται στο τεράστιο νησί της Μαδαγασκάρης, όπου θα δείτε τους λεμούριους, ένα θηλαστικό είδος προπίθηκου, του πιο μικρού στον κόσμο, αλλά και τα εντυπωσιακά δέντρα μπαομπάμπ που μοιάζουν με μπουκάλια και ποικιλίες σαρκοβόρων φυτών και ορχιδέας.
-Μια 10ήμερη κρουαζιέρα στην ανατολική Αφρική, από το Μαυρίκιο, έως τη Μαδαγασκάρη και τη Ζανζιβάρη ( http://bit.ly/pU7g1h ), κοστίζει περίπου 12.000 δολάρια το άτομο.
-Κατάλληλη εποχή: Δεκέμβριος-Μάρτιος.
Milford Sound, Νέα Ζηλανδία
Ο βρετανός συγγραφές και ποιητής Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, ονόμαζε το Milford Sound ( http://bit.ly/pQHb1b ), «το όγδοο θαύμα του κόσμου» και θα είναι δύσκολο να διαφωνήσετε, όταν αντικρύσετε την αιθέρια ομορφιά αυτού του μέρους που έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που το ανακάλυψαν οι Μαορί, πάνω από 1.000 χρόνια πριν. Στο Εθνικό Πάρκο Fjordland του νοτίου νησιού ( http://bit.ly/AuvQv ) θα εντυπωσιαστείτε από τα απόκρημνα βράχια που σχηματίζουν οι τεράστιοι παγετώνες και συχνά τα πλοία φτάνουν πολύ κοντά σε καταρράκτες, τόσο που να βρέχεστε από το νερό που εκτινάσσεται.
-Μια κρουαζιέρα 14 ημερών, με αφετηρία το Brisbane της Αυστραλίας, κοστίζει περίπου 1.700 δολάρια/άτομο σε δίκλινη καμπίνα.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου