Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΖΟΥΝΤΟ: Χρυσό στο παγκόσμιο ο Ηλιάδης !!!!

iliadis_xriso

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 90 κιλών στο τζούντο κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Παρίσι ο Ηλίας Ηλιάδης επικρατώντας του Ιάπωνα Νισιγιάμα, ενώ παράλληλα σφράγισε το «εισιτήριο» για το
υς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Μετά το Κάιρο το 2005, το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2007 και το Τόκιο το 2010, ήταν η σειρά της τέταρτης από τις πέντε ηπείρους, να υποκλιθεί στο αγωνιστικό μεγαλείο του Ηλία Ηλιάδη. Στο Παρίσι και στο Μπερσί, ο κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης για το 2010 και το 2004, χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό ακόμη μια μοναδική στιγμή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών.
Ο Ηλιάδης, ο οποίος εφέτος αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρωταθλητής Ευρώπης, έκαμψε την αντίσταση του Ιάπωνα, Νταίκι Νισιγιάμα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών.
Ένα μετάλλιο που εκτός από (επιπλέον) δόξα, καταξίωση και ένα σεβαστό χρηματικό έπαθλο, του χαρίζει και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ - ΝΕΤ - NET FM
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου