Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

"Κτήμα Γιαννέλη" στο Βούζι Δομοκού !!!!


Στο οροπέδιο Δομοκού στη λοφοπλαγιά του Βουζίου, δημιουργήσαμε σε μια έκταση 5 στρ. ένα βιολογικό αμπελώνα, με ντόπιες ποικιλίες (Ασύρτικο, Ρομπόλα, Μαλαγουζιά, , Κοντικλάδι, Μοσχοστάφυλλο) και ξενικές (Chardonnay Sauvignon, Blanc Merlot Sy-Rah, Λευκές και κόκκινες σαφώς συνηστώμενες, σε μια περίοδο που αρκετές απαιτούμενες γνώσεις μας έγιναν διαθέσιμες, το αργιλοαμμώδες έδαφος, με το ασβεστώδες υπόστρωμα και το υψόμετρο των 420 μέτρων, η κλίση του εδάφους, η αισθητή διαφορά ημέρας και νύχτας, στους 6 - 8 βαθμούς Κελσίου, το αδιάκοπο βοριαδάκι με τις λιγοστές βροχές της άνοιξης, συναντούν τον καυτό Λίβα (ο καυτός αέρας της ενδοχώρας) του καλοκαιριού και συμμαχούν άψογα με τον ορεινό όγκο της Όθρυος που εμποδίζει ή σταματά τα ρεύματα του Μαλιακού κόλπου, μηδενίζοντας τους ψεκασμούς για μύκητες & παθογόνα.
Ταυτόχρονα η γραμμική του φύτευση, οι καλλιεργητικές φροντίδες από μεράκι και αγάπη, το πάθος για την οικολογική του λίπανση, η μικρή στρεμματική απόδοση , εναποθέτουν το υγιές αυτό σταφύλι στην πατροπαράδοτη οινοποίηση που με τη βοήθεια της τεχνολογίας (ανοξείδωτες δεξαμενές, ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, κρυοκχύληση, φιλτράρισμα κλπ.) μας επιτρέπουν να παρουσιάζουμε για πρώτη φορά με υπερηφάνεια ένα υπέροχο αυθεντικό κρασί βγαλμένο από τα σπλάχνα της Βουζιώτικης γης.

Δροσερό και λαμπερό, φρουτώδες, μεταλλικό, σαγηνευτικό, με άριστη οξύτητα και επίγευση διαρκείας, πίνεται στους 8-10ο και συνοδεύει ιδανικά, σαλάτες, τυριά, και μεζέδες κάθε λογής της ευρύτερης περιοχής του τόπου μας.
Απολαύστε υπεύθυνα ένα λευκό με νύξη ρετσίνας ή ροζέ και ζήστε έντονα τις ξεχασμένες αναμνήσεις να ξεπηδούν ζωντανά με χρώματα κι αρώματα σ' ένα ξέφρενο πανηγύρι μουσικής και αισθήσεων που μόνο στο ιστορικό Βούζι Δομοκού γίνεται πραγματικά!
ΒΟΥΖΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 6996.653.300

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου