Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επιτέλους ήπιαν κι έναν καφέ στις Ράχες...οι ΓΑΛΛΟΙ τουρίστες !!!!

Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε τα καραβάκια να καταφθάνουν στο λιμάνι στις Ράχες γεμάτα τουρίστες και κατευθείαν να μπαίνουν στα λεωφορεία που τους περίμεναν και να φεύγουν. Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως δεν έγινε το ίδιο. Τους είδαμε να παραμένουν για αρκετή ώρα στις Ράχες. 

Όπως μας είπε η κ. Κατερίνα Κούτρα, μέλος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου, αυτό έγινε μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής της Στυλίδας και προσωπικά του Δημάρχου Απότολου Γκλέτσου που μετά από διαπραγματεύσεις με το Διευθυντή του ξενοδοχείου «Club Med» κατόρθωσε, η Παραλία Ραχών να αποτελεί σημείο επίσκεψης κατά τις διελεύσεις των πελατών του ξενοδοχείου.
Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες του ξενοδοχείου, κατευθυνόμενοι από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου προς την Εύβοια, διέρχονταν από την Παραλία Ραχών, κάνοντας απλώς χρήση του λιμανιού της, χωρίς να την περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα επισκέψεών τους.

Έτσι λοιπόν η άδικη αυτή κατάσταση τερματίστηκε και το πρώτο γκρουπ που απόλαυσε τον καφέ του, στο λιμανάκι της Παραλίας Ραχών, το μεσημέρι του Σάββατου, 20 Αυγούστου, ήταν δημοσιογράφοι της γαλλικής τηλεόρασης. Λίγο αργότερα, με την άφιξη του μεγαλύτερου όγκου των επισκεπτών, οι δρόμοι και τα καταστήματα της Παραλίας πλημμύρισαν με ξένους τουρίστες. Οι επισκέπτες πήραν μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές της ανατολικής Φθιώτιδας, τόνωσαν την οικονομική ζωή της περιοχής και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πέρα από τα προφανή οφέλη που υπήρξαν, παρουσιάζεται κι η ευκαιρία να εξαχθούν συμπεράσματα για τις δυνατότητες υποδοχής οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, συμπεράσματα που θα φανούν χρήσιμα στο μελλοντικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ανατολική Φθιώτιδα.

Μας έκανε εντύπωση επίσης που οι άνθρωποι του Δήμου είχαν πάρχει μέτρα για την ομαλή διέλευση των λεωφορείων, αφού είδαμε τον δραστήριο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ραχών κ. Νίκο Λαΐνα να εκτελεί ακόμη και χρέη τροχονόμου.

Τέλος η κ. Κούτρα μας επισήμανε ότι ο Δήμαρχος Στυλίδας έχει τον Τουρισμό ψηλά στο σχεδιασμό του για την τόνωση της οικονομικής ζωής του τόπου και διατηρεί την πεποίθηση, πως μέχρι τώρα ελάχιστα έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της περιοχής προς αυτή την κατεύθυνση.



πηγη    http://www.lamiareport.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου