Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σχοινούσα: Μια πανδαισία χρωμάτων !!!!

schinousa

Η Σχοινούσα ανήκει στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες, ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ Νάξου και Αμοργού. Στο σύμπλεγμα αυτό ανήκουν επίσης η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Κέρος, και τα Κουφονήσια. Τα νησιά αυτά προσφέρονται για ήσυχες διακοπές σε γραφικούς κυκλαδίτικους οικισμούς με 
θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Η Σχοινούσα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νάξου και έχει δύο οικισμούς, την Παναγιά ή Χώρα και τη Μεσσαριά. Το λιμάνι, το Μερσίνι, είναι ένας φυσικός όρμος με βραχώδεις ακτές που προσφέρεται για ελλιμενισμό σκαφών .
Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού, όπως αυτές του Τσιγκουριού, του Λιβαδιού, της Ψιλής Άμμου, του Αλμυρού, του Μπαζαίου, του Λιόλιου, του Γερολιμνιώνα και της Αλυγαριάς συγκεντρώνουν πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Σχοινούσα οφείλει το όνομά της στο θαμνώδες φυτό Σχίνο, που ευδοκιμεί πολύ στο νησί.
Αναφέρεται και σαν νησί των πειρατών. Οι όρμοι Μερσίνι, Σιφνέϊκο, Λιόλιου, Μπαζαίου και Γερολιμνιώνα ήταν τα κρησφύγετά τους. Μια πανδαισία γήινων χρωμάτων μεταξύ ουρανού και θάλασσας γοητεύει τους επισκέπτες.
Γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές, απολαύστε τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά της, περπατήστε στα πέτρινα καλντερίμια της κι αφουγκραστείτε τους ήχους του παρελθόντος. Το άλλοτε ορμητήριο των πειρατών θα σας σαγηνεύσει με την μυστηριακή γοητεία του.
πηγη   http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου