Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κανονιστική για καταστήματα της παραλίας του ΒΟΛΟΥ.


Κανονιστική για καταστήματα
Σε συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Απόστολο Αθανασό κατέστησε σαφές ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να απομακρυνθούν οι παράνομες κατασκευές σε όλο το μέτωπο της παραλίας Βόλου. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα που θα επιβληθούν είναι από 15.000 έως 70.000 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι θα πρέπει όλοι να τηρήσουν και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η κανονιστική απόφαση και δεν αποδέχτηκε το αίτημα που τέθηκε εκ μέρους του προέδρου του Συλλόγου να δοθεί μία παράταση μέχρι να ψηφιστεί η νέα Κανονιστική Απόφαση που αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Στη νέα Κανονιστική Απόφαση που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:
Στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών και προς την οικοδομική γραμμή, επιτρέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση εξασφάλισης διαδρόμου πλάτους τουλάχιστον 2,50 μέτρων σε επαφή με το κατάστημα, για την ελεύθερη κίνηση των πεζών. Επίσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο τμήμα της οδού Μπόρελ μεταξύ Ιάσονος και Αργοναυτών και της οδού Φιλελλήνων από Ιάσονος μέχρι της οδού Δημητριάδος τηρουμένων των προαναφερόμενων όρων ανάπτυξής τους.
Κατ’ εξαίρεση στον πεζοδρόμιο προ του Αχιλλείου, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα επιτρέπεται πέραν των 4,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, ενώ δεν θα επιτρέπεται να εγκατασταθούν τέντες, ώστε να παραμείνει ορατή η διατηρητέα όψη του κτηρίου.
Τα στέγαστρα των καταστημάτων (εκτός από το Αχίλλειο) θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ξύλινο σκελετό καλής ποιότητας, μονοκλινούς επίπεδης οροφής, περασμένα με λάδι (χωρίς βερνίκι ή χρώμα). Η επικάλυψη των στεγάστρων θα γίνονται με τέντα επίσης επίπεδη, μονοκλινή, από πανί μονόχρωμο και στις δύο επιφάνειες άνευ σχεδίων, χρώματος ανοικτού λευκού ή μπεζ αποκλειστικά. Το ελάχιστο καθαρό ύψος των στεγάστρων θα είναι 2,2 μ., ενώ το πλάτος τους θα καλύπτει το χώρο από την πρόσοψη των καταστημάτων μέχρι την άκρη του πεζοδρομίου. Στις θέσεις των δένδρων αφήνεται υποχρεωτικά ελεύθερος χώρος πέριξ αυτών κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Η απόσταση αυτή υπολογίζεται από την επιφάνεια του κορμού του κάθε δένδρου.
Επιτρέπεται εξάλλου μεταξύ των καταστημάτων τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών αποτελούμενα στο κάτω τμήμα από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο ύψους ως 60 εκ. και άνωθεν αυτών τοποθετείται κρύσταλλο securit στερεωμένο σε πλαίσια 8 Χ 8 ύψους 1 μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο ώστε το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να μην υπερβαίνει το ύψος του 1,80 μ.
Οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων οριοθετούνται με την τοποθέτηση των σταθερών διαχωριστικών ύψους 60 εκ. ώστε να διασφαλίζονται οι χώροι διέλευσης των πεζών τόσο στους διαδρόμους των 2,5 μέτρων όπως και επίσης των κάθετων πεζόδρομων της παραλίας καθώς και στις εισόδους των οικοδομών.
Επιτρέπονται επίσης κινητά θερμαντικά συστήματα, μέγιστων διαστάσεων βάσης εκάστου 0,50*0,50μ. εφόσον πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Απαγορεύονται οι σταθερές εγκαταστάσεις ψύξης - θέρμανσης καθώς και οι κινητές με διαστάσεις βάσης μεγαλύτερες από 0,50μ. - 0,50μ.
Στην παραλία του Βόλου απαγορεύεται η ανάπτυξη πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων. Οι προδιαγραφές αυτές είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστούν μέχρι να οριστικοποιηθεί ένα υπόδειγμα κατασκευής που θα ακολουθούν όλοι υποχρεωτικά, μετά από σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Στους κάθετους της οδού Αργοναυτών πεζοδρόμους (Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Ογλ, Γαμβέτα, Σπυρίδη και Αντωνοπούλου) και μέχρι την οδό Ιάσονος επιτρέπεται τέλος η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζοδρόμου στους χώρους που διαμορφώνονται μεταξύ των κατασκευασμένων μονίμων παρτεριών.
Οι χώροι που παραχωρούνται για τραπεζοκαθίσματα θα οριοθετούνται κατά περίπτωση για να παραμείνει ελεύθερος διάδρομος 3,00 μέτρων για τη διέλευση πεζών και τροχοφόρων.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου