Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2 Tα highlights




Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Κατσουράνη, Νίνη και Λέτο στον πάγκο και με τους Καραγκούνη, Κλέιτον και Βιτόλο στη θέση τους. Με τον τρόπο αυτό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε να δώσει στην ομάδα του καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.
Κάτι τέτοιο, πάντως, στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ποτέ. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν πραγματικά την εστία της Κέρκυρας. Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα όταν ο Βύντρα πρόλαβε σε κενή εστία τον Ιωάννου πριν αυτός ανοίξει το σκορ.
Όλο το πρώτο μέρος κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, αλλά να μη βρίσκει διαδρόμους και χώρους για να γίνει απειλητικός. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και τα εύκολα λάθη που έκαναν οι πράσινοι στις πάσες του αναγκάζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να σηκωθεί αρκετές φορές από τον πάγκο του ζητώντας τους καθαρό μυαλό.
Βελτίωση στο β' ημίχρονο
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να ρίξει στην μάχη τον Σεμπαστιάν Λέτο θέλοντας να αφήσει στην άκρη το πείραμα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αργεντινός πήρε τη θέση του Κλέιτον και αμέσως ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα.
Οι πράσινοι πια κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και έδειχναν πιο απειλητικοί περιορίζοντας την Κέρκυρα σε περισσότερο παθητικό ρόλο. Έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ για το Τριφύλλι όταν ο Οσμάν τράβηξε από τη φανέλα τον Ζέκα και τον έριξε κάτω. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Σεμπαστιάν Λέτο άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Κέρκυρα προσπάθησε να πιέσει και να γίνει πιο απειλητική, αλλά ο Παναθηναϊκός έχοντας πια αποκτήσει την κυκλοφορία της μπάλας που επιθυμεί ο Φερέιρα δεν άφησε τους Φαίακες να φθάσουν στο γκολ. Οι γηπεδούχοι,πάντως, είχαν 1-2 καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σωτήρης Νίνης στις καθυστερήσεις. Ο νεαρός μέσος κυνήγησε μία βαθιά μπαλιά του Λέτο μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στους αμυντικούς της Κέρκυρας και τον Αναστασόπουλο που έβγαινε από την εστία του. Ο τερματοφύλακας των Φαιάκων προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή βρήκε στον Νίνη και κατέληξε στα δίχτυα.
Συνολικά, ο Παναθηναϊκός άφησε ένα ημίχρονο μέχρι να μπει στο ματς και να δείξει ότι θέλει πιο πολύ τους βαθμούς. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, και στις επιλογές του Φερέιρα για την αρχική ενδεκάδα.
Όμως, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τα “βαριά χαρτιά”, το Τριφύλλι μπόρεσε να φθάσει στον επιθυμητό στόχο και να ξεκινήσει με το δεξί το φετινό μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκα.
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος, Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου, Καλατζής, Μαζνόφ.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ιωαννίδης, Βιτόλο, Καραγκούνης, Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι, Τοτσέ.

πηγη    http://prasinanea.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου