Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1




Ισόπαλο τελείωσε το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 10' με αυτογκόλ του Μπουλούτ, αλλά ο Γεωργίου στο 75' σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και ισοφάρισε (1-1) για λογαριασμό του ΟΦΗ.  Τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι Περιστεριώτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι επειδή δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, ενώ οι "κυανόλευκοι" επειδή θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" από νωρίς το παιχνίδι.
Ο Νίκος Αναστόπουλος που δεν είχε αρκετές λύσεις στα χέρια, καθώς ούτε καν 18αδα δεν μπόρεσε να σχηματίσει, παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-1-2-2-1. Ο Βεζυρίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την τετράδα στην άμυνα την αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Πίτσος. Ο Μακρής ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του τους Κάλαϊτζιτς, Βερόν. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν Ζορμπάς (δεξιά), Παπουλής (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπάνταης.
Παρόμοιο σύστημα επέλεξε και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Τόμας, Μήτρογλου, επιλέγοντας τους Φυτανίδη, Αναστασάκο. Την εστία των Περιστεριωτών υπερασπίστηκε ο Ιτάνζ, ενώ στα άκρα της άμυνας επιλέχτηκαν οι Σκόνδρας (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά). Κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν ήταν οι Φυτανίδης, Ζουέλα, με τον Μακρή να βρίσκεται μπροστά τους. Τάτος και Πίτου Γκαρσία αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Επστάιν στα αριστερά και ο Καραγκούνης στα δεξιά, ενώ στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ο Αναστασάκος.
Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που "πατούσε" καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πιέζοντας για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε οδηγούς στο σκορ, ωστόσο τα πράγματα γρήγορα άλλαξαν με τη συμβολή του Μπουλούτ. Στο 10' ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Τούρκος αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βεζυρίδη, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τον πήχη δυσκολίας για την ομάδα του.
Ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στους αντιπάλους του με σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις και το κατάφερε, όμως ο Αναστασάκος έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να "τελειώσει" από νωρίς το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Στο 12' ο έμπειρος επιθετικός  μετά από εκπληκτική πάσα του Τάτου και μόνος απέναντι από τον Βεζυρίδη σημάδεψε τη διαφημιστική πινακίδα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 16' με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ του ΟΦΗ.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους για την περιοχή του Ιτανζ και όποια ευκαιρία κατάφεραν να δημιουργήσουν στο πρώτο μέρος γινόταν χάρη στον Πίτσο.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Ο Ατρόμητος άφησε τον καλό του εαυτό στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να έχει αρχίσει να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο από τους Κρητικούς έλειπε η τελική πάσα και παράλληλα η τελική προσπάθεια. Το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου πίεζε, χωρίς να μπορεί να γίνει επικίνδυνο επιθετικά. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με έναν πρώην παίκτη του Ατρομήτου. Ο Γεωργίου που είχε προωθηθεί στο 75' για το κόρνερ της ομάδας του, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ιτάνζ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, βάζοντας "φωτιά" στο "Γεντι Κουλέ".
Η μεσαία γραμμή των Περιστεριωτών έδειχνε ασύνδετη στα τελευταία λεπτά. Λίγο η κούραση, λίγο η κακή εμφάνιση του Μακρή, έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ελέγχουν το ρυθμό και να πιέζουν για το γκολ που θα τους χάριζε και το πρώτο τους τρίποντο, όμως, αυτό δεν επιτεύχθηκε και έτσι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος με ισοπαλία.




dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου