Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΤΣΙΤΣΑΡΙΤΟ... Το μικρο μπιζελι.


Το «μικρό μπιζέλι» έγινε ένας... σκόρερΣτην αρχή είχε λάβει τον τιμητικό χαρακτηρισμό του «νέου Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ». Σύντομα οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -και κυρίως οι αντίπαλοί της- κατάλαβαν ότι ο Χαβιέρ Ερνάντες είναι μια βελτιωμένη έκδοση του «δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο». Βλέπετε, σε αντίθεση με τον Νορβηγό, ο Μεξικανός μπορεί να σκοράρει και όταν ξεκινάει στην ενδεκάδα.
Μέχρι χθες ο «Τσιτσαρίτο» είχε σημειώσει 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στην παρθενική χρονιά του με τους «κόκκινους διαβόλους», η οποία είναι συνάμα και η πρώτη του σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ που είχε πετύχει ανάλογη επίδοση ίσως και να αποτελεί ένα από τα είδωλα του Ερνάντες: ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόι, τη σεζόν 2001-2002.
Το παρωνύμιό του δεν αποτελεί το καλύτερο... διαβατήριο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ετσι κι αλλιώς, μία φανέλα με το όνομα «μικρό μπιζέλι» (σ.σ.: αυτή είναι η μετάφραση του «Τσιτσαρίτο») δεν θα πουλούσε και τρελά! Οσοι το νόμιζαν αυτό έκαναν λάθος.


πηγη  εθνος 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου