Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οθόνη που διπλώνει από τη Samsung



Photo for this articleΗ εταιρεία Samsung ανακοίνωσε την κατασκευή μίας νέας οθόνης AMOLED, η οποία έχει τη δυνατότητα να διπλώσει στη μέση σαν ένα φύλλο χαρτί. Αυτό που εντυπωσιάζει στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η φθορά από το συνεχές δίπλωμα είναι σχεδόν αμελητέα.
Οι ερευνητές πήραν το prototype που δημιούργησαν και το δίπλωσαν στη μέση, για να το επαναφέρουν εν συνεχεία στην αρχική του κατάσταση. Η διαδικασία επαναλήφθηκε 100.000 φορές. Θα περίμενε κανείς ότι η οθόνη θα είχε σημαντική φθορά μετά από τόσες τσακίσεις. Κι όμως, η μόνη επίπτωση ήταν μια απώλεια φωτεινότητας της τάξης του 6% στην ευθεία γύρω από την οποία δίπλωνε η οθόνη. Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες της Samsung, μια τέτοια διαφορά φωτεινότητας πολύ δύσκολα γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για οθόνη αφής, οπότε έχουμε να κάνουμε με μια τεχνολογία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε smartphones και tablets. Πρακτικά, η εφεύρεση της Samsung ανοίγει το δρόμο για φορητές συσκεύες οι οποίες θα έχουν ταυτόχρονα και μεγάλες οθόνες, αλλά και compact διαστάσεις.
(Πηγή: Techspot)
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου