Η γλυκόξινη γεύση του μύρτιλου, θα κάνει το κέικ σας ακόμα πιο γευστικό και μυρωδάτο. Είναι άλλο ένα κέικ που συνδυάζετε τέλεια με παγωτό καϊμάκι ή ακόμα καλύτερα παγωτό γιαούρτι με γεύση βύσινο.
Υλικά150 γρ. βούτυρο
155 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
2 αβγά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γιαούρτι (προτιμείστε ένα με γεύση φράουλα)
150 γρ. μύρτιλα
Άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
155 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
2 αβγά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γιαούρτι (προτιμείστε ένα με γεύση φράουλα)
150 γρ. μύρτιλα
Άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Εκτέλεση1. Προθερμαίνετε τον φούρνο. Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μπλέντερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία μαλακή μους. Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάτε καθόλη τη διάρκεια
2. Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και το γιαούρτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και πασπαλίστε το με τα μύρτιλα από πάνω. Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
3. Το βγάζετε από την φόρμα όταν είναι ακόμα χλιαρό και περιμένετε για 20 λεπτά να κρυώσει καλά, για να το πασπαλίσετε με την άχνη
ΠΗΓΗ http://www.queen.gr
2. Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και το γιαούρτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και πασπαλίστε το με τα μύρτιλα από πάνω. Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
3. Το βγάζετε από την φόρμα όταν είναι ακόμα χλιαρό και περιμένετε για 20 λεπτά να κρυώσει καλά, για να το πασπαλίσετε με την άχνη
ΠΗΓΗ http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου