Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .«Ψαλίδι» σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισε το υπουργικό... ωχ!!!!


Δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους θα δει μια μεγάλη κατηγορία φορολογούμενων πολιτών, μετά τα νέα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα επιβληθούν νέες περικοπές στις υψηλές συντάξεις, αυξήσεις εισφορών, ενώ τα επιδόματα θα αναπροσαρμοστούν.
Νέα εισφορά στις επικουρικές συντάξεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο των επικουρικών συντάξεων θα επιβληθεί κλιμακωτά μια νέα αναδιανεμητική εισφορά, τύπου ΛΑΦΚΑ, με εφαρμογή ήδη από την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, θα επιβληθεί ειδική εισφορά στους ασφαλισμένους που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου και είναι κάτω από 60 ετών.
Επίσης, αναμένεται ότι το εφάπαξ θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 10%. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί το τρέχον έτος, αλλά από τις αρχές του 2012.
Την ίδια στιγμή, στα ταμεία που αντιμετωπίζουν ελλείμματα, οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Πλαφόν στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ
Επίσης, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ.
Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένη κατά 1% εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του ΟΑΕΔ, που θα επιμεριστεί κατ’ ισομοιρία σε εργαζόμενο και εργοδότη, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί παρόμοιο μέτρο και στον δημόσιο τομέα.
Μεγάλη μείωση αναμένεται ότι θα υπάρξει και στον αριθμό των δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων, καθώς για τη λήψη τους, θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια.
πηγη  newscode.gr
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου