Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.............

Μεγάλο κόλπο του Κυρίζογλου, που θα αντιγράψουν πολλοί δήμαρχοι!
Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση βγαίνει από το δελτίο τύπου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με αφορμή την απροθυμία κάποιων να απογραφούν εκεί που ζουν, δηλαδή στη Μενεμένη ή τους Αμπελόκηπους.
Δείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί το απόκκομα της απογραφής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Από 10 έως 24.5.2011 γίνεται πανελλαδικά και στο δήμο μας η απογραφή πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο δήμος μας έχει προβεί σε μία ευρεία ενημέρωση των κατοίκων (αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωση σε συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις, αφίσες και πανώ σε όλο το δήμο, αυτοκίνητο σε όλες τις γειτονιές κάθε μέρα να ανακοινώνει κλπ).


Δυστυχώς δε γίνεται το ίδιο από τα ΜΜΕ (κυρίως τηλεοράσεις) αλλά ούτε και από την πολιτεία (το κράτος). Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί πολίτες να μη θέλουν να απογραφούν. Επίσης δεν είναι λίγοι (είναι πολλοί) κι εκείνοι οι οποίοι, μολονότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου μας, απογράφονται σε δήμους όπου έχουν την εξοχική τους κατοικία ή στον τόπο καταγωγής τους, είτε εξ αιτίας των πιέσεων (π.χ. ηλεκτροδότηση και υδροδότηση αυθαιρέτου, ασφαλτόστρωση οδού κλπ) είτε εξ αιτίας της παραπληροφόρησης την οποία δέχονται από τους αντίστοιχους ανωτέρω δήμους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως παρατηρήθηκε το φαινόμενο στην απογραφή του 2001 να έχουν απογραφεί συνολικά περίπου 55.000 κάτοικοι μόνον (41.000 Αμπελόκηποι, 14.000 Μενεμένη) ενώ ο πραγματικός πληθυσμός είναι συνολικά και για τους δύο πρώην δήμους περίπου 100.000 κάτοικοι. Δηλαδή στην κατανομή των πάσης φύσεων κονδυλίων από το κράτος, με βάση τον πληθυσμό, λαμβάναμε οικονομικές επιχορηγήσεις για 55.000 κατοίκους, παρείχαμε όμως ως δήμος υπηρεσίες για 100.000 κατοίκους.

Κανείς κάτοικος του Δήμου μας δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει, δεν ενημερώθηκε κλπ. Η ενημέρωση είναι εκτεταμένη.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους όλες οι υπηρεσίες του δήμου και των νομικών προσώπων του δήμου μας θα λαμβάνουν υπόψη τους την κατά προτεραιότητα εγγραφή παιδιών (π.χ. Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί/(ΔΠΣ), Παιδικοί Σταθμοί Δημοτικής Επιχείρησης, συμμετοχή σε κατασκηνώσεις κλπ.) μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, που λαμβάνουν υπόψη μέχρι σήμερα, οπωσδήποτε και το αποδεικτικό (απόκομμα) απογραφής. Π.χ. ο κάτοικος του δήμου ο οποίος έχει απογραφεί στο Δήμο μας, θα έχει προτεραιότητα έναντι του κατοίκου του δήμου μας που επέλεξε μή νομίμως, να απογραφεί στον τόπο καταγωγής του ή στον τόπο όπου έχει την εξοχική του (δευτερεύουσα και όχι κύρια) κατοικία.





πηγη  taxalia.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου