Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στα σκουπίδια τα σκηνικά από το "Νησί"!!!!



Μπροστά σε αυτά οι ήρως του "Νησιού" έζησαν χαρές και λύπες, καταφέρνοντας να καθηλώσουν επί μήνες τους τηλεθεατές. Κι όμως ... λίγους μήνες μετά, τα σκηνικά της τηλεοπτικής σειράς του Mega, βρίσκονται ... στα σκουπίδια!


Το πρωί της Δευτέρας, ιδιωτικό συνεργείο κατ' εντολήν του Δήμου Αγ. Νικολάου "αποκαθήλωσε" τις γύψινες προσόψεις και επενδύσεις στις όψεις των σπιτιών του κεντρικού δρόμου του οικισμού «Επάνω Χωριό» της Ελούντας, στον οποίο έγινε ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.
Τα σκηνικά αυτά τόσο στη διάρκεια των γυρισμάτων, όσο και μετά το πέρας τους, αποτέλεσαν καλλιτεχνικό αξιοθέατο για ντόπιους και ξένους επισκέπτες αλλά και οργανωμένα τουριστικά γκρουπ με λεωφορεία. Τα σκηνικά είχαν ενταχτεί εν δυνάμει, στα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής της Ελούντας.


Η ξαφνική απόφαση "αποκαθήλωσης" των σκηνικών, που αγνοούσαν ακόμη και μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία, αφού κανένας, ακόμη και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων των οποίων οι όψεις είχαν διαμορφωθεί, δεν επιθυμούσε την καταστροφή τους.


Για την ιστορία, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA πέρσι, έστειλε κείμενο συμφωνητικού στο Δήμο Αγ. Νικολάου ο οποίος είχε εκδηλώσει κατόπιν πιέσεων ενδιαφέρον για τη διατήρησή τους, με το οποίο του παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα για τη συντήρηση των σκηνικών και την ανάληψη οποιαδήποτε αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.


Ο Δήμος, αρνήθηκε να υπογράψει το συμφωνητικό με το MEGA και έτσι τα σκηνικά στην ουσία έμειναν απροστάτευτα! Σύμφωνα με τον σκηνογράφο της σειράς κ. Αντώνη Χαλκιά, ο οποίος τα κατασκεύασε, το κόστος συντήρησης ήταν ασήμαντο, δεδομένου ότι μοναδικός τρόπος προστασίας τους ήταν η επάλειψή τους με αδιαβροχοποιητικά μέσα, για να προστατευτούν από τη βροχή.


Η ξαφνική, αλλά αναμενόμενη αυτή πράξη καθαίρεσής τους από το Δήμο Αγ. Νικολάου έρχεται σε αντίθεση με τη στάση που τηρούν άλλες περιοχές, διατηρώντας επί χρόνια τα σκηνικά μεγάλων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών...

© MERABELLO LIBRO D’ ORO
πηγή: librodoro.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου