Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

10.000 φορές ισχυρότερο το… λεμόνι από τη χημειοθεραπεία;


Αυτό ισχυρίζεται μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης στην οποία αναφέρεται επίσης ότι  ο χυμός λεμονιού καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων, συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. Ιδιαίτερα ωφέλιμη δε αποδεικνύεται η δράση του πάνω σε κύστεις και όγκους.  Τα χημικά συστατικά της λεμονιάς έδειξαν ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινογόνων κυττάρων 10.000 φορές περισσότερο από το φάρμακο adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.
Το λεμονάκι θεωρείται επίσης ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας ευρέου φάσματος ενάντια στις μολύνσεις από βακτήρια και όγκους, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και  ρυθμιστής της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές. Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.
Τέλος, έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως αναιμία, λευχαιμία αργή πρόληψη του καρκίνου, κετονουρία, πρωτεϊνουρία, πλευρίτιδα, αιμορραγίες, ραχίτιδα, καθώς και σε διάφορες λοιμώξεις, αφροδίσια, πεπτικό έλκος, εντερίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, ίκτερος, γρίπη, διάφορες καρδιακές παθήσεις, βρογχίτιδες, άσθμα, βήχας, δερματικές παθήσεις, έρπης, ψωρίαση, έκζεμα, νευραλγίες, αιμορροΐδες, αϋπνία, νευρικότητα, ρευματικός πυρετός, αρθρίτιδα, πέτρες στη χολή, ηπατική ανεπάρκεια, πυρετός, κλπ.
Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ ‘αόριστον καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλή ωφέλιμη δράση του λεμονιού στην υγεία μας.
(πηγή: medlabgr. blogspot.com)
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου