Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Ένωση Κοζάνης καταθέτει μήνυση σε βάρος της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΝΕΛΗ, για εξύβριση αστυνομικών. Αντίδραση ΚΚΕ


Μήνυση κατά της Βουλεύτριας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη καταθέτει το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας. Η μηνυτήρια αναφορά θα γίνει στην εισαγγελία στην Κοζάνη κατηγορώντας την κ. Κανέλλη για εξύβριση καθώς πριν από μέρες (αμέσως μετά το γνωστό επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη) σε τηλεοπτική εκπομπή (με την Ελεονόρα Μελέτη στο κανάλι STAR) αποκάλεσε σε μια αποστροφή του λόγου της, τους αστυνομικούς «φασιστοτσόγλανα» λέξη που
θεωρήθηκε προσβλητική για τους αστυνομικούς. Η μήνυση αποφασίστηκε να κατατεθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). 
Στο Video που παραθέτουμε (απόσπασμα από την επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή) μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το σημείο το οποίο προκάλεσε και δημιούργησε την αιτία της μήνυσης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κοζάνης κατά της εκπροσώπου των Ελλήνων πολιτών Βουλεύτριας του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη. Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο χρόνος 01 λεπτό και 01 δευτερόλεπτο (01:01) του βίντεο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Police Net   



Αντίδραση ΚΚΕ για τη μήνυση αστυνομικών κατά της Λ.Κανέλλη



Πολιτικά σκόπιμη ενέργεια με στόχο το ίδιο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει ο Περισσός τη μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη. 
 Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται οι αστυνομικοί, έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. 
«Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ’ επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί», καταλήγει η ανακοίνωση και
δηλώνεται ότι η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. 
 Η μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης σε βάρος της κ. Κανέλλη κατετέθη σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Αφορμή στάθηκε χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε η βουλευτής για τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε τηλεοπτική εκπομπή μετά το επεισόδιο που είχε με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. 
 «Δεν δεχόμαστε να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλουν. Δεν είμαστε ούτε "φασίστες" ούτε "τσόγλανοι"», παρατήρησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Αθανάσιος Γκλαβίνας, ο οποίος επιφυλάχθηκε να προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια σε βάρος της κα. Κανέλλη. 
 Σε ανακοίνωσή της η Ένωση -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Σεβόμαστε και δεχόμαστε κάθε άποψη. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλλουν. Η συγκεκριμένη φράση μας προσβάλλει ως άτομα, ως Έλληνες Αστυνομικούς και ως εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κοζάνης. Μας απογοητεύει το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κατά κρατικών λειτουργών - ένστολων εργαζομένων. Επισημαίνεται ότι η διαμαρτυρία μας και η μήνυσή μας αφορά μία συγκεκριμένη πράξη ενός συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί το θέμα σε λάθος βάση». 
 «Θα τολμήσει η Κανέλλη να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να δικαστεί ή θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία, καταγγέλοντας τα ιμπεριαλιστικά όργανα της τάξης;» διερωτάται σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή για να προσθέσει στο ίδιο ύφος : 
 «Κι αν αποφασίσει να κρυφτεί, ποιοι βουλευτές, ποιών κομμάτων θα την κρύψουν; Τα κανάλια που στο γνωστό επεισόδιο την υπερασπίστηκαν μετά πρωτοφανούς μανίας (αλίμονο, το δικό μας παιδί…), ποια θέση θα πάρουν; Οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, από κεντροδεξιά μέχρι άκρα αριστερά, που επίσης την υπερασπίστηκαν (αλίμονο, μια από μας είναι…) στο γνωστό επεισόδιο θα βγάλουν άραγε τώρα καμιά ανακοίνωση για να υπερασπισθούν τους υβρισθέντες αστυνομικούς;»
ΠΗΓΗ   http://www.bloko.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου