Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Βόλος: Θα καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι

Θεσσαλία Βόλος: Θα καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι


Το παγκόσμιο ρεκόρ χορού στο συρτάκι θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν περισσότερα από 2.000 άτομα το Σάββατο 28 Ιουλίου στην παραλία του Βόλου, σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την ΕΚΠΟΛ (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων). Στην εκδήλωση θα κληθούν να παρευρεθούν και μέλη της επιτροπής των ρεκόρ Γκίνες προκειμένου να καταγράψουν το νέο ρεκόρ χορού στο συρτάκι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η ΕΚΠΟΛ, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Στη μαγευτική παραλία του Βόλου, πάνω από 2000 άτομα θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ στο συρτάκι το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012!
Με σημείο συνάντησης την προβλήτα που «δένει» η σύγχρονη «Αργώ» στον περίπατο της παραλίας του Βόλου, διοργανώνεται από την ΕΚΠΟΛ (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού Περιφερειακών Ενοτήτων  Μαγνησίας και Σποράδων) η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου! Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλικό Καλάθι» της Περιφέρειας Θεσσαλίας και AgroMagNet Festival που θα λαμβάνουν μέρος εκείνες τις ημέρες, θα επιχειρηθεί η διεκδίκηση μίας θέσης στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Με απώτερο στόχο την παγκόσμια προβολή της ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και με κινητήριο μοχλό την αθρόα συμμετοχή του κόσμου θα αναδείξουμε την πόλη μας και την περιοχή μας σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως χορευτές μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα μέσω facebook Volos Sirtaki Dance Record Volos 28/7/2012, ή να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2421352535.

Να αναφερθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ χορού στο συρτάκι κατέχει η Ρόδος με τη συμμετοχή 1.800 ατόμων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κων. Χαλέβας, «στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν άτομα από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες της Ευρώπης. Θα έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, αλλά και των περιφερειακών Δήμων της Μαγνησίας και των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στόχος είναι μέσα από την κατάρριψη του ρεκόρ να πετύχουμε την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας».

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια καταγραφής του ρεκόρ από την επιτροπή θα ακουστεί ο γνωστός «Ζορμπάς», ενώ η όλη εκδήλωση θα γίνει σε μήκος δυο χιλιομέτρων στην παραλία του Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα για την κάλυψη της εκδήλωσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ευρωπαϊκά δίκτυα.

πηγη   ΘΕΣΣΑΛΙΑ
http://www.perifereianews.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου