Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Με Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία η εθνική Μπάσκετ στο προολυμπιακό


Ο Σπανούλης σε μια προσπάθειά του από τον αγώνα κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για το Μουντομπάσκετ 2010 Τις Ιορδανία και Πουέρτο Ρίκο θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, ύστερα από την κλήρωση που έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας. Από το προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί από 2 έως 8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες του τουρνουά..
Στον προκριματικό γύρο οι 12 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τριών, ενώ την πρόκριση για τα προημιτελικά (νοκ-άουτ) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι νικητές των δύο ημιτελικών προκρίνονται αυτομάτως στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ του Λονδίνου (28/7-12/8), ενώ το τελευταίο «εισιτήριο» θα πάρει η νικήτρια ομάδα του μικρού τελικού.
Απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι εξής ομάδες: Μεγάλη Βρετανία («οικοδέσποινα» Ολυμπιακών), ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία (προκρίθηκαν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της FIBA).
Το ενδιαφέρον πάντως για την εθνική μας ομάδα είναι ότι στην Βενεζουέλα θα κινητοποιηθεί ακόμα και ο στρατός (!) με σκοπό την μεγαλύτερη ασφάλεια των Εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Προολυμπιακό του Καράκας.
Καθώς βασικό ζήτημα που απασχολεί τους διοργανωτές και την FIBA είναι η ασφάλεια των αποστολών των Εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά μιας και το Καράκας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δολοφονιών παγκοσμίως. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού της χώρας για την προστασία των αποστολών!
Οι τέσσερις όμιλοι του Προολυμπιακού:
Α' ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: ΠΓΔΜ, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα
Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού:
2-4 Ιουλίου: Προκριματικός Γύρος
Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής ομάδας Ανδρών είναι:
02/07/2012 Ελλάδα - Ιορδανία
04/07/2012 Ελλάδα - Π. Ρίκο
00/07/2012 Ελλάδα -
00/07/2012 Ελλάδα -
00/07/2012 Ελλάδα -



5 Ιουλίου: ΡΕΠΟ
6 Ιουλίου: Προημιτελική Φάση
7 Ιουλίου: Ημιτελική Φάση
8 Ιουλίου: Τελική Φάση

ΠΗΓΗ   http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου