Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αγριά – Αγχίαλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – αλλαγές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές σε Αγριά και Αγχίαλο αποφάσισε χθες η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Σε Αγχίαλο και Αγριά αλλάζουν όλα με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν και θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην Αγχίαλο, στο τμήμα που οριοθετείται από την οδό Ελευθερίας (βόρεια), την οδό Αμυρά (δυτικά), την οδό Αγ. Γεωργίου (ανατολικά) και την παραλιακή οδό (νότια) προτείνονται οι εξής ρυθμίσεις:
Τη μετατροπή της οδού Σταυρίδη σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας 15 χλμ. και μονοδρόμηση της από την οδό Διαμαντοπούλου έως την οδό Αγίου Γεωργίου με κατεύθυνση προς την οδό Αγίου Γεωργίου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Τσιτσίνια στο τμήμα μεταξύ των οδών Κασνέτη έως την οδό Ελευθερίας με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Ευλογημένου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Κασνέτη με κατεύθυνση προς την οδό Κασνέτη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Χριστάκη στο τμήμα μεταξύ των οδών Κασνέτη και Ελευθερίας με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Ζλατάνου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σταυρίδη και Ελευθερίας με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Εμανουηλίδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Σταυρίδη με κατεύθυνση προς την οδό Σταυρίδη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Παπάγου μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Σταυρίδη με κατεύθυνση προς την οδό Σταυρίδη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Αγ. Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σταυρίδη και Ελευθερίας με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίας.
Τη μετατροπή της οδού Κασνέτη στο τμήμα μεταξύ των οδών Διαμαντοπούλου και Ευλογημένου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα δεκαπέντε χιλιόμετρα.
Τη μετατροπή της οδού Μαλτέζου στο τμήμα μεταξύ του κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κασνέτη έως και τα γραφεία του κυνηγητικού συλλόγου (ρέμα), σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα τριάντα χιλιόμετρα.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Μαλτέζου μεταξύ των γραφείων του κυνηγετικού συλλόγου (ρέμα) και της συμβολής της με την οδό Κασνέτη (κυκλικός κόμβος).
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Σταυρίδη μεταξύ των οδών Αμυρά και Αγ. Γεωργίου (εκτός Αγ. Γεωργίου).
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Κασνέτη έναντι της οδού Διαμαντοπούλου.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Κασνέτη έναντι της οδού Ευλογημένου.
Στο τμήμα περιμετρικά του αρχαίου λιμανιού της Πυράσου προτείνεται η μετατροπή του άνω τμήματος του δρόμου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ανώτατο όριο ταχύτητας τα δεκαπέντε χιλιόμετρα ενώ στο κάτω τμήμα του δρόμου προτείνεται η πεζοδρόμησή του. Οι παρεμβάσεις περιορίζονται στο τμήμα που οριοθετείται από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ως ζώνη παραλίας.
Στο τμήμα ανατολικά του Καζανορέμματος (περιοχή Στούπι) προτείνονται οι εξής ρυθμίσεις:
Τη μονοδρόμηση της οδού 1 (δυτική παρόχθια οδός Καζανορέματος) μεταξύ της παραλιακής οδού και οδού Ελευθερίας με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού 2 (ανατολική παρόχθια οδός Καζανορέματος) μεταξύ της οδού Ελευθερίας και παραλιακής οδού με κατεύθυνση προς την παραλιακή οδό.
Τη μονοδρόμηση της οδού 3 από την παραλιακή οδό έως τη συμβολή της με την οδό 4 με κατεύθυνση προς την οδό 4.
Τη μονοδρόμηση της οδού 4 από τη συμβολή της με την οδό 3 έως την παραλιακή οδό με κατεύθυνση προς την παραλιακή οδό.
Τη μονοδρόμηση της οδού 5 από την παραλιακή οδό έως την οδό 7 με κατεύθυνση προς την οδό 7.
Τη μονοδρόμηση της οδού 6 από την οδό 7 έως τη συμβολή της με την παραλιακή οδό με κατεύθυνση προς την παραλιακή οδό.
Επίσης προτείνεται ο καθορισμός της παραλιακής οδού (στα τμήματα που είναι κατασκευασμένη) ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης.
Στην Αγριά
Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας για την Αγριά αποφάσισε τις εξής αλλαγές:
Τη μονοδρόμηση της οδού 28ης Οκτωβρίου από την οδό Δημοκρατίας έως την οδό Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Ρήγα Φεραίου από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου έως την οδό Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Απ. Λιάμπη με κατεύθυνση προς την οδό Απ. Λιάμπη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Πορφυρογένη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση προς την οδό Σωτ. Αμβράζη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Παπαποστόλου μεταξύ των οδών Σωτ. Αμβράζη και Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Σεϊτανίδου μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση προς την οδό Σωτ. Αμβράζη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Καραγιάννη στο τμήμα μεταξύ των οδών Σωτ. Αμβράζη και Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Τριανταφύλλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση προς την οδό Σωτ. Αμβράζη
Τη μονοδρόμηση της οδού Κωσταντά μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση προς την οδό Ρήγα Φεραίου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ των οδών Δημοκρατίας έως την οδό Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση προς την οδό Ρήγα Φεραίου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Ελ. Βενιζέλου από την οδό Ρήγα Φεραίου έως την οδό Αναπαύσεως με κατεύθυνση προς την οδό Αναπαύσεως.
Τη μονοδρόμηση της οδού Αναπαύσεως από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Φιλιππίδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Δέτση στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ελ.Βενιζέλου με κατεύθυνση προς την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Αποστόλου Λιάμπη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Κοραή στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπανδρέου και Αριστοτέλη με κατεύθυνση προς την οδό Αριστοτέλη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Κένταυρου Χείρωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Αριστοτέλη και Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Τη μονοδρόμηση της οδού Δώδεκα Αποστόλων στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αριστοτέλη με κατεύθυνση προς την οδό Αριστοτέλη.
Τη μονοδρόμηση του ανώνυμου δρόμου ανατολικά παράλληλα της οδού Δώδεκα Αποστόλων με κατεύθυνση από την οδό Αριστοτέλη έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Τη μονοδρόμηση της οδού Δημ. Παραθύρη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
Τη μονοδρόμηση της οδού Μπασδέκη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανδρέα Παπανδρέου Δημοκρατίας και Mπουζάκη με κατεύθυνση προς την οδό Mπουζάκη.
Τη μονοδρόμηση της οδού Περικλέως Γεωργιάδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Μπουζάκη και Δημοκρατίας και με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκρατίας.
Τη μονοδρόμηση της οδού Γαρέφη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ρ. Φεραίου και 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό 28ης Οκτωβρίου.
Στο Διμήνι
Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας μετά από αυτοψία υπαλλήλων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του οδικού δικτύου, τους σχετικούς κυκλοφοριακούς φόρτους και την υπάρχουσα οδική σήμανση αποφάσισε αλλαγές και στο Διμήνι.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Δερβενακίων από την οδό Λαρίσης έως το χείμαρρο Ξηριά.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Διμηνίου.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Διμηνίου – Παλιουρίου από την έξοδο του οικισμού του Διμηνίου έως την έξοδο του οικισμού του Παλιουρίου.
Τον καθορισμό προτεραιότητας στην οδό Ιωλκού από τη συμβολή της με το χείμαρρο Ξηριά έως τη συμβολή της προέκτασής της με την οδό που συνδέει το Σέσκλο με την εθνική οδό (εκτός από παρόχθιο δρόμο Ξηριά, οδού Διμηνίου, και δρόμου σύνδεσης Σέσκλου με εθνική οδό.
Τη δημιουργία νησίδας στη συμβολή των οδών Διμηνίου, Αίσωνος και Πηλέως σε συνδυασμό με οριζόντια διαγράμμιση (ζέμπρα) στην οδό Αίσωνος για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων.

ΠΗΓΗ   http://e-thessalia.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου