Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο Αρχαίας Ελληνικής κατοικίας


Μία ομάδα μαθητών Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα μοντέλο Αρχαίας Ελληνικής κατοικίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του Κολλεγίου χρησιμοποίησαν το Google SketchUp, ένα πρόγραμμα δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων. Το πλεονέκτημα με τοGoogle SketchUp είναι, ότι σε αντίθεση με άλλα προγράμματα τρισδιάστατων μοντέλων, είναι εύκολο στην εκμάθηση και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από όσους έχουν ελάχιστη ή καμία εμπειρία όσον αφορά τη τρισδιάστατη μοντελοποίηση.
Οι μαθητές πήραν πληροφορίες για τις Αρχαίες κατοικίες από περιγραφές των κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αρχαίας Ελλάδας και η δουλειά που έκαναν ήταν πραγματικά εντυπωσιακή διότι προσθέσανε στο μοντέλο τους και εκείνες ακόμη τις λεπτομέρειες που ήταν απαραίτητες για να δοθεί μία λεπτομερής και πλήρης ανάλυση για το πώς ήταν μία τυπική Αρχαία Ελληνική κατοικία και πώς ζούσε μέσα στη κατοικία μία τυπική Αρχαιοελληνική οικογένεια.
Το τρισδιάστατο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Νόησις» του Καθηγητή Ν. Οικονόμου όπου φιλοξενήθηκε το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με την συμμετοχή 1500 μαθητών από σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι παρουσίασαν περίπου 150 πρωτοποριακές εργασίες τους.
Περισσότερα εδώ, φωτογραφίες παρακάτω
πηγη   http://www.ecotimes.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου