Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Φθιώτιδα : Οι κορυφαίοι των...κορυφαίων στις Πανελλαδικές!


Φθιώτιδα : Οι κορυφαίοι των...κορυφαίων στις Πανελλαδικές!Το θέμα της Φυσικής προσγείωσε πολλούς υποψήφιους για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο Νομό Φθιώτιδας που παγιδεύτηκαν σε μια παγίδα που τους έστησαν ανεπίτρεπτα , σε μια πρωτοφανή επίδειξη γνώσεων και βερμπαλισμού , ορισμένα μέλη της Επιτροπής ονοματοθεσίας και αποσυντονίστηκαν όχι μόνο στην απόδοση τους στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και στη συνέχεια της εξεταστικής διαγωνιστικής διαδικασίας.
Παρόλα αυτά υπήρξαν και οι φωτεινές εξαιρέσεις , υποψήφιοι που αντιμετώπισαν ψύχραιμα και με βάση τις γνώσεις και τηνκαλή προετοιμασία τους οι οποίοι  κατάφεραν να συγκεντρώσουν κορυφαία βαθμολογία.

Τρεις από  αυτούς  είναι απόφοιτοι λυκείων της Φθιώτιδας.

Ο Λουκάς Μαυρίκας που συγκέντρωσε 19.298 μόρια ,η Βασιλική Καραγεώργου με 19535 και η Ρεγκίνα Κεραμίδα με 19432 μόρια.

Όμως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι κυρίως της θεωρητικής κατεύθυνσης έπιασαν σχεδόν κορυφή στις βαθμολογίες τους και ασφαλώς θεωρείται βέβαιη η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα σε σχολές τις προσωπικής τους  επιλογής.
Η επιτυχία τους βέβαια θα σφραγιστεί  με την ανακοίνωση των βάσεων που φέτος αναμένεται να έχουν σημαντική πτώση εδικά στην  θετική κατεύθυνση αλλά και λήγω της επαναλειτουργίας αρκετών τμημάτων ΤΕΙ που στο παρελθόν δεν παρουσίαζαν κανένα ενδιαφέρον  προτίμησης τους από τους υποψήφιους. Ασφαλώς εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα κατά ποσό είναι  χρήσιμο να φοιτούν νέοι σε τμήματα ΤΕΙ αλλά και  ορισμένα πανεπιστημιακά χωρίς καμία  προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης.
Παράλληλα επικαιροποιείται  ,όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή και  το γενικότερο ζήτημα  της παρεχόμενης παιδείας στη χώρα μας από την Ββάθμια μέχρι το Πανεπιστήμιο.

πηγη   http://lamiafm1.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου