Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ζεόλιθος Θράκης: Οι ευεργετικές ιδιότητες του!!!!


Ο Ζεόλιθος είναι ένα πολύτιμο για τον άνθρωπο φυσικό προϊόν που περιέχει άργιλο και πυρίτιο και παρουσιάζει ποικίλες ικανότητες όσον αφορά τη χημική σύνθεση των στοιχείων του όσο και της ικανότητας ανταλλαγής ιόντων, δηλαδή ικανότητας να δεσμεύει άλλα στοιχεία μέχρι και ενώσεις. Γενικά αποτελείται από 70% πυρίτιο, 10% αργίλιο, 5% κάλιο και 1% ασβέστιο και σε μικρότερες ποσότητες περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, και μαγγάνιο. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στη σύνθεσή του ως οξείδια. Ο ζεόλιθος μπορεί επίσης να οριστεί και ως ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις εξαιτίας της ξεχωριστής του κρυσταλλικής σύνθεσης. Στις ΗΠΑ συγκαταλέγεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στη κατηγορία των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι είναι ασφαλές ως προς τη χρήση του από τον άνθρωπο. Στην Ελλάδα, περιοχή με πολλά κοιτάσματα εξαιρετικής ποιότητας ζεόλιθου είναι ολόκληρη η Θράκη. Ο ζεόλιθος της Θράκης είναι στη λίστα των πιο ποιοτικών ζεόλιθων παγκοσμίως φτάνοντας το 95% στη τελειότητα.  Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, οι περισσότερες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, ο ζεόλιθος μπορεί να προσφέρει πολλά στην υγεία του ανθρώπου και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η χρήση του, έπειτα από σωστή επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα στα γεύματα.
Ζεόλιθος Θράκης: Οι ευεργετικές ιδιότητες του
Ζεόλιθος Θράκης: Οι ευεργετικές ιδιότητες του
Μπορεί ακόμη να επιδράσει με το να διώχνει τις τοξίνες και τις ιώσεις από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο. Έχει την ικανότητα να εμποδίσει τις αλλεργιογόνες ουσίες από το να εισχωρήσουν στο αίμα και στο πεπτικό σύστημα νωρίτερα από την αντίδραση του οργανισμού, λιγοστεύοντας επομένως τις παρενέργειες από τα φαγητά και τις αλλεργίες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Από διάφορες μελέτες φάνηκε ότι ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση τόνωσης και ευφορίας ενώ πιθανόν να τονώνει τη λειτουργία του συκωτιού βασικά επειδή διώχνει τις τοξίνες και επίσης φαίνεται να βοηθάει και στην αύξηση της ποσότητας σεροτονίνης που παράγει ο οργανισμός. Επίσης δείχνει να συνεισφέρει στην οισοφαγική παλινδρόμηση και στη καούρα. Επιταχύνει τη διαδικασία εξάλειψης των βαρέων μετάλλων και κυρίως του αρσενικού, του αλουμινίου, του υδράργυρου, του επιπλέον σιδήρου, του καδμίου, του μόλυβδου, και του κασσίτερου και ταυτόχρονα δεν εξαλείφει τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Ακόμη, βοηθά στο να διώχνονται από τον οργανισμό τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του στροντίου-90 καθώς και του καισίου, καθώς και άλλες ουσίες και τοξίνες από το σώμα που ευθύνονται για τη δημιουργία μιας σειράς προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι πρωτίστης σημασίας δεδομένου ότι υπάρχουν γύρω στις 100.000 χημικές ουσίες στο περιβάλλον στον αέρα, στα τρόφιμα, και στο νερό. Εκτός από τα παραπάνω ο ζεόλιθος κατασκευάζει κάτι σαν προστατευτικό τείχος στον οργανισμό επειδή συμβάλλει στο να αποκτήσει ο οργανισμός ένα υψηλότατο επίπεδο pH, γύρω στο 7,4. Έτσι αυτό το προστατευτικό τείχος συμβάλλει στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως τέλειο φυσικό ισοτονικό.
Όσον αφορά τις δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα, επειδή προκαλούν τοξινώσεις στον οργανισμό, αν ένας άνθρωπος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους πολύ γρήγορα τότε τεράστιες ποσότητες από λιπόφιλες τοξίνες σαρώνουν τον οργανισμό προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Έτσι ο καθένας πριν αρχίσει οποιαδήποτε δίαιτα καλό θα ήταν να αγοράσει από το φαρμακείο ένα πακετάκι με ζεόλιθο ώστε να εξαλείφονται οι επικίνδυνες ουσίες από τον οργανισμό, και η δίαιτα να γίνει με ασφάλεια. Ακόμη συνίσταται ανεπιφύλακτα μετά από τα βαριά και λιπαρά φαγητά των γιορτών. Επειδή ο ζεόλιθος είναι εξαιρετικά καθαρό και καθόλου τοξικό υλικό έχει την ικανότητα να εξαφανίζεται τελείως από το σώμα μέσα σε περίπου 7 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι. Είναι άγευστο και άοσμο υλικό και μπορεί να λαμβάνεται ακόμη και με νηστικό στομάχι και ο ζεόλιθος της Θράκης πωλείται σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου, οπότε είναι πολύ εύκολη η εύρεσή του.
Ζεόλιθος Θράκης: Οι ευεργετικές ιδιότητες του
Ζεόλιθος Θράκης: Οι ευεργετικές ιδιότητες του
Βέβαια ο ζεόλιθος προκαλεί και κάποιες παρενέργειες αλλά σε ένα ελάχιστο ποσοστό, κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών. Ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών, γύρω στο 1%, παρουσίασε εξανθήματα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης, κεφαλαλγία, και ελαφρούς πόνους στους μύες. Τα συμπτώματα αυτά καταπολεμούνται με σταμάτημα της χρήσης για κάποιες ημέρες ή με τη λήψη μικρότερης ποσότητας. Πάντως το ιδεώδες είναι αρχικά η χρήση μικρής δόσης ώστε σταδιακά να πάει στο ένα γραμμάριο την ημέρα. Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που και αυτή προκαλείται με την εξάλειψη των τοξινών, όμως αυτό δε θα γίνει αν ο χρήστης καταναλώνει το λιγότερο 11 ποτήρια νερό την ημέρα.

 ΠΗΓΗ   http://www.ecotimes.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου