Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Νέο Boeing 747-8i: Και στις αερομεταφορές το μήκος μετράει !!!!

Το νέο «μεγαθήριο» της Boeing θα ενσωματώνει τις τεχνολογικές καινοτομίες του κατά πολύ μικρότερου αλλά πιο σύγχρονου 787 Dreamliner. Στη φωτογραφία τα δύο πρωτότυπα πετούν μαζί.Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε και επίσημα στην έκθεση του Παρισιού την νέα, μακρύτερη εκδοχή του 40χρονου πλέον 747, με στόχο να απαντήσει, έστω και καθυστερημένα, στην Airbus και το A380.
To νέο μεγαθήριο της Boeing μπορεί να είναι πλέον το μακρύτερο επιβατικό αεροσκάφος, αλλά υπολείπεται σημαντικά σε θέσεις επιβατών. Δείτε αναλυτικά στοιχεία κάνοντας κλικ στο σχετικό γράφημα.
Κύριο όπλο του είναι το σημαντικά χαμηλότερο κόστος του για τις εταιρείες, σε μία περίοδο που οι αερομεταφορείς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επενδύσεις τους. Επίσης, είναι συνολικά ελαφρύτερο ανά επιβάτη, κάτι που κάνει οικονομικότερη τη λειτουργία του.
Οι επιβάτες του θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερα παράθυρα και σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πολύ νεότερου 787 Dreamliner, όπως ο εσωτερικός φωτισμός μεταβαλλόμενου χρώματος, για καλύτερη προσαρμογή στην αλλαγή των ζωνών ώρας.

Κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες γράφημα.
Κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες γράφημα.
Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει παραγγελίες για 33 αεροσκάφη και άλλες 76 για το αντίστοιχο μοντέλο των εμπορικών αερομεταφορών, που επίσης παρουσιάζεται στο Παρίσι. Η γερμανική Lufthansa που έχει ήδη παραγγείλει 20 αεροσκάφη θα είναι η πρώτη που θα εντάξει τα 747-8i στον επιχειρησιακό της στόλο, στις αρχές του νέου έτους.

πηγη    http://www.e-go.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου