Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απάντηση για το λιμάνι της Νταμούχαρης .



Δεν φαίνεται να βρίσκεται μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης η ολοκλήρωση του ημιτελούς, έως σήμερα, λιμενοβραχίονα της Νταμούχαρης στο Πήλιο, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάγκη, το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. 
Απαντώντας ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, αναφέρει ότι το θέμα αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και παραθέτει απάντηση της κ. Πόπης Γερακούδη.


Η κ. Γερακούδη, αναφέρει τα παρακάτω: «Σύμφωνα με τα αριθμ. 2820.2.16/01/2011/7-6-2011 έγγραφα του Λιμεναρχείο Βόλου το αριθμ. 2834/8-6-2011 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει χαραχθεί χερσαία ζώνη λιμένα και δεν είναι εξομοιούμενη ζώνη. Εντούτοις, οι ανάγκες του Ανατολικού Πηλίου για ελλιμενισμό τόσο επαγγελματικών όσο τουριστικών σκαφών, αναμένεται να καλυφθούν με την κατασκευή του «Αλιευτικού Καταφυγίου Χορευτού» και την «Ολοκλήρωση Λιμένος Αγ. Ιωάννη Πηλίου», η μελέτη των οποίων έχει ολοκληρωθεί για την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, συνολικής δημόσιας δαπάνης 916.610 ευρώ (σύμφωνα με το 2379/8-6-2011 έγγραφο της ΕΔΑΠ Θεσσαλίας)».


Ο κ. Μαρκάκης, στην ερώτησή του, ανέφερε ότι ο κόλπος της Νταμούχαρης είναι το μόνο φυσικό λιμάνι στο Ανατολικό Πήλιο και γι’ αυτό έχει διακριθεί από μια συνεχή εμπορική κίνηση. Μέσω αυτού προμηθεύονταν όλα τα ορεινά χωριά με αγαθά.
Κατά συνέπεια, θεωρείται αναγκαία – αν όχι επιβεβλημένη - μία πιο μόνιμη λύση για την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, που θα εξασφαλίζει τον ελλιμενισμό τόσο των επαγγελματικών όσο και των τουριστικών σκαφών, εφ’ όσον οι σχεδιασμοί που έγιναν για το Χορευτό και τον Άγιο Ιωάννη, δεν έχουν προχωρήσει.



πηγη  http://www.magnesianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου