Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Που απαγορεύεται η κολύμβηση στη Μαγνησία !!!!


Απόφαση υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας - Σποράδων Δημήτρης Αλεξόπουλος για την απαγόρευση κολύμβησης σε ακτές του Νομού Μαγνησίας. Οι ακτές στις οποίες απαγορεύεται η κολύμβηση στη θάλασσα είναι οι εξής:
Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, φορτοεκφόρτωσης πλοίων, παράκτιες εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης βιομηχανιών, ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων κ.λπ.
Στη θαλάσσια περιοχή Λιμένος Βόλου, από Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι Πευκάκια. Σε ζώνη 300 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίου εκβολής του αγωγού εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων περιοχής Βόλου (ακρωτήριο Αγκίστρι μέχρι Άγιο Στέφανο).
Στην περιοχή Πλατάνου 300 μέτρα από κάθε πλευρά της εκβολής Πλατανορέματος. 300 μέτρα από κάθε πλευρά στις θέσεις εκβολής υποθαλασσίου αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων εργοστασίου βιολογικής 
επεξεργασίας.
Η Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας να εποπτεύσει και να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντατικοποιηθεί και να διασφαλιστεί ο συστηματικός δειγματοληπτικός έλεγχος των νερών κολύμβησης.
Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης, στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης, με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.
Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να μην αφαιρούνται και να μην καταστρέφονται.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου