Υλικά: 5-6 κολοκυθάκια 1 κρεμμύδι ξερό 1 φλ.καφέ μαϊντανός ψιλοκομμένος λίγος δυόσμος αλάτι, πιπέρι αλεύρι ελάχιστο νερό 1 κ.γλ. baking powder 1 ½ περίπου φλ. τσαγιού φέτα σε μικρούς κύβους ή ξινομυζήθρα Φρυγανιά τριμμένη λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα αλατίσουμε για να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν στραγγίξουν τα στίβουμε με το χέρι για να βγάλουν ότι άλλο υγρό υπάρχει. Συνεχίζουμε τρίβοντας το κρεμμύδι πάλι στο χοντρό του τρίφτη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, σαν χυλό. Παίρνουμε λίγο λίγο από τη ζύμη με ένα κουταλάκι και βάζουμε στο κέντρο της ένα μικρό κυβάκι φέτας ή ½ κ.γλ. ξινομυζήθρα. Κυλάμε το κεφτεδάκι στη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου