Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το 2012 θα τεθεί σε εφαρμογή στο Βόλο η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα!!!!


Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα τεθεί σε εφαρμογή η 
κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.  Τα νάιλον αφαιρούνται από όλους τους χώρους και όσοι δεν συμμορφωθούν στις διατάξεις θα κληθούν να παραδώσουν τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων τους. Την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Βόλου θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το τελικό κείμενο όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά και την προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Για τον κεντρικό ιστό της πόλης το σημείο που ενδιαφέρει τους καταστηματάρχες σχετίζεται με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, που είναι οριοθετημένοι με σταθερά εμπόδια (κάγκελα) για τους πεζούς και τα οχήματα, επιτρέπεται η ανάπτυξη αποκλειστικά μιας σειράς σκαμπό και πάντως εσωτερικά του κάγκελου, αποκλειστικά επί της πρόσοψης κάθε καταστήματος. Απαγορεύεται αυστηρά η ανάπτυξη κάθε άλλου κινητού ή σταθερού αντικειμένου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερος χώρος 1,50 μ.για τη διέλευση των πεζών.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα Κανονιστική απόφαση,  προβλέπονται ειδικές διατάξεις για την κατασκευή στεγάστρων και σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα θα υπάρχει ακριβής διαγράμμιση των θέσεων για την 
τοποθέτησή τους.
Για το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, η δημοτική αρχή θα προβεί μόνο στην οριοθέτηση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων καθώς το θέμα των στεγάστρων αφορά την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριοθετηθεί διάδρομος από την πλευρά της θάλασσας για την ελεύθερη κίνηση των πεζών, αλλά και νοητοί διάδρομοι στη συνέχεια των κάθετων δρόμων προς την παραλία, όπου βέβαια θ’ απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Πάντως για την ώρα η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει ακόμη αποστείλει στους καταστηματάρχες της Αγριάς τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής για τα στέγαστρα που έχει κρίνει παράνομα.

Η κανονιστική

Απαγορεύεται η εγκατάσταση κάθε μόνιμης εγκατάστασης, κάθε πακτωμένης ή με άλλο σταθερό τρόπο συνδεδεμένο με το έδαφος. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η κατασκευή στεγάστρων, διαχωριστικών και το κλείσιμο με τον οποιοδήποτε τρόπο, των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων, είτε με πλαστικά φύλα (νάιλον), είτε με τζάμι, είτε με άλλο υλικό.
Σε κάθε περίπτωση στην αυξημένη χρήση των κοινοχρήστων χώρων των αιγιαλών με τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες ή ξαπλώστρες πρέπει να τηρούνται από τους καταστηματάρχες οι όροι παραχώρησης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Οι παραχωρηθέντες κοινόχρηστοι χώροι για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα οριοθετούνται με χάραξη διακριτής διακεκομμένης γραμμής ανά 20 εκ. χρώματος λευκού και πάχους 2 εκ. ή με την τοποθέτηση στηριζόμενων στο έδαφος σιδηρών κιγκλιδωμάτων με τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η εύκολη και ταχεία αφαίρεση τους. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να υπάρχει στις περιπτώσεις των παραδοσιακών οικισμών, όπου καλό είναι η επισήμανση αυτή να γίνεται με τη χάραξη σημείων υπό τη μορφή σταυρών, σε τέσσερα σημεία του περιγράμματος του χώρου που παραχωρείται.
Η άδεια για την κατάληψη των κοινοχρήστων αυτών θα χορηγείται από το αρμόδιο Τμήμα Προσόδων, κατά περίπτωση και εφόσον αξιολογείται και σταθμίζεται από την υπηρεσία η πιθανότητα όχλησης σε περιοίκους. Η άδεια αυτή θα χορηγείται μετά και από την σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης
Πολεοδομίας, το οποίο θα σταθμίζει και θα αξιολογεί την επίδραση, την ασφάλεια της κυκλοφορίας οχημάτων και των πεζών.
Στους κοινόχρηστους χώρους (παραλίες) μπορούν να τοποθετούνται κατ’ εξαίρεση ομπρέλες και ξαπλώστρες – κατά περίπτωση – με την προϋπόθεση έκδοσης σχετικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία.
Η παραχώρηση πλατειών σε διάφορους φορείς, οργανώσεις κ.λπ. για τη διενέργεια εκδηλώσεων ή άλλων δραστηριοτήτων, θα επιτρέπεται μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα θέτει τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις.
Στους κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται η τοποθέτηση σομπών θέρμανσης υπαίθριου χώρου, (εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπεται η τοποθέτηση τους), κάθε είδους κινητών πραγμάτων καθώς και κινητών παραπέτων (νάιλον κ.λπ.).
Επιτρέπονται μόνο ομπρέλες που δεν θα είναι πακτωμένες ή στερεωμένες μόνιμα στο έδαφος και τέντες μόνο μετά από άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας της Πολεοδομίας του Δήμου.
Στους παραδοσιακούς οικισμούς απαγορεύεται η χρήση σταθερών (πέργκολες, τέντες κ.λπ.) ή και κινητών σκιάστρων (ομπρέλες κ.λπ.), λόγω του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών αυτών και του κινδύνου αλλοίωσης της 
φυσιογνωμίας τους.
Η αλλαγή της όψης του καταστήματος (χρωματισμού-επεμβάσεις κ.λπ.)και το είδος των τραπεζοκαθισμάτων και του λοιπού κινητού εξοπλισμού (τέντες-ομπρέλες) πρέπει να εγκρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία.
Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια πλάτους μόνο άνω των 3,00 μέτρων. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται σε επαφή με την πρόσοψη του καταστήματος, με την προϋπόθεση εξασφάλισης ελευθέρου διαδρόμου για την κίνηση των πεζών προς την πλευρά του κρασπέδου πλάτους τουλάχιστον 1,50 μέτρου.
Προκειμένου να είναι δυνατή η ανεμπόδιστη διέλευση πεζών, ΑμεΑ, και οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους όπου υπάρχουν εμπόδια που αφορούν τον εξοπλισμό του κοινόχρηστου χώρου (στύλοι, δέντρα, κάδοι απορριμμάτων, καναπεδάκια, παρτέρια, ΚΑΦΑΟ, ράμπες ΑμεΑ, κ.λπ.) τα τραπεζοκαθίσματα χωροθετούνται υποχρεωτικά σε απόσταση τουλάχιστον 1,50μ. από καθένα από αυτά. Η κάθε σειρά τραπεζοκαθισμάτων θεωρείται ότι έχει μέγιστο πλάτος 2μ.

πηγη   http://deliverme.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου