Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά του ΠΟΝΤΟΥ.....


Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για πρώτη φορά, διοργανώνει, κατά το χρονικό διάστημα 12 – 19 Αυγούστου 2011, μία ξεχωριστή προσκυνηματική εξόρμηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της Θείας Λειτουργίας που θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό Μοναστήρι του ‘Oρους Μελά του Πόντου.
Οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αλησμόνητα χώματα του Πόντου και να επισκεφθούν την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα, τη Σινώπη, την Αμάσεια και την Κερασούντα, όπου άκμασε για αιώνες ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός. Το πλούσιο πρόγραμμα του προσκυνήματος περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μονές, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Ο Λύχνος», Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή και στο τηλ. 24210 32916, ενώ το λεπτομερές πρόγραμμα μπορούν να πληροφορηθούν από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως www.imd.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου