Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις: Ειδικές με απρόοπτα στη Φθιώτιδα!!!!



- Αγωνιστικό αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου
- Ολλανδός θεατής έσπασε το πόδι του
- Πέτρα χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι θεατή

Ευτυχώς κανένα από τα απρόοπτα που συνέβησαν σήμερα στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις στη Φθιώτιδα δεν είχε σοβαρό τραυματισμό.

Στην ειδική διαδρομή Ελευθεροχώρι, στο 6ο χλμ. το Citroen DS3 WRC με το νούμερο 14 και οδηγό τον Peter Van Merksteijn με συνοδηγό τον Εddy Chevaillier, βγήκε από το δρόμο. Μετά το πέρασμα του αυτοκινήτου υπ. αριθ. 20, η  ειδική διακόπηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον συνοδηγό για το νοσοκομείο της Λαμίας με πόνους στη μέση και την πλάτη.

Στην Ελάτεια τραυματίστηκε στο πόδι ένας θεατής, Ολλανδικής υπηκοότητας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες γλίστρησε και έπεσε, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαριστεί εάν το κάταγμα στο πόδι προήλθε από την πτώση ή από παράσυρση αυτοκινήτου. Στο σημείο έφτασε αμέσως γιατρός της οργάνωσης με ελικόπτερο και αφού πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ο θεατής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Επίσης στο Ρεγγίνι τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι θεατής, από πέτρα που πετάχτηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να διακομισθεί στο νοσοκομείο, μετά από τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν.

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν σε όλους ότι πρέπει να κάθονται στα ,σημεία που έχουν οριστεί, αλλά η επιθυμία του κόσμου να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αυτοκίνητα, δημιουργεί μερικές φορές δυσάρεστα απρόοπτα.Αλλαγή σκηνικού στο Ακρόπολις

Στο αγωνιστικό μέρος
 τώρα, ο Petter Solberg σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον καλύτερο χρόνο (11:20.6), αυξάνοντας το προβάδισμά του στη Γενική κατάταξη. Ο Sebastien Loeb ήταν ο 2ος ταχύτερος οδηγός (11:23.9) και είναι, πλέον, 4ος μόλις 0,7 δηλ. πίσω από τον Mikko Hirvonen....Οι ατυχίες συνεχίζονται για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος στην πέμπτη ειδική οδήγησε με κλαταρισμένο ελαστικό, με αποτέλεσμα να χάσει μια θέση στη γενική κατάταξη (5ος) .

«Οδηγήσαμε με σκασμένο λάστιχο εμπρός δεξιά για 10 χλμ. Είχαμε καλό ρυθμό, δεν ξέρω γιατί έγινε. Πάντως, ακόμα και με σκασμένο λάστιχο, πήγαμε γρήγορα. Δεν μπορούσα να φρενάρω σωστά, αλλά στις στροφές ήταν εντάξει», δήλωσε ο Λεμπ.
Την όγδοη θέση διατήρησε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

 Αναλυτικά οι χρόνοι μετά το SS5:

1. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, 1:21:04.1
2. Λάτβαλα, Ford, +29.2
3. Οζιέ,Citroen, +42.5
4. Χιρβόνεν, Ford, +47.5
5. Λεμπ, Citroen, +53.2
6. Χ. Σόλμπεργκ, Ford,+1:27.4
7. Γουίλσον, Ford, +1:48.7
8. Ραϊκόνεν, Citroen, +2:51.3
9. Τάνακ, Ford, +2:52.3





πηγη   http://www.lamiareport.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου