Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μηχανή αναζήτησης αλά ελληνικά!!!! http://www.palo.gr/


Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε επίσημα η πύλη palo.gr από τον δημιουργό της και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Τσαντίλα.
Παρόλο που η ελληνική αυτή μηχανή αναζήτησης υπάρχει στο δίκτυο από το 2008, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γίνουν όλες οι «διορθωτικές κινήσεις» ώστε να μπορεί σήμερα να αξιοποιεί τον πλούτο του ελληνικού Διαδικτύου.
Με σύγχρονη εικόνα και ταυτότητα, το palo.gr διεκδικεί τη θέση της πληρέστερης ελληνικής μηχανής αναζήτησης ειδήσεων. Η μοναδικότητα του palo.gr έγκειται στη δυνατότητα να συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση και να ομαδοποιεί πάνω από 30.000 ειδήσεις και posts που έχουν αναρτηθεί σε περισσότερα από 1.150 ελληνικά σάιτ και 7.000 μπλογκ. Επιπλέον, καθημερινά το περιεχόμενο πλαισιώνεται από φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και σχόλια αναγνωστών του palo.gr. Ετσι λοιπόν, ο χρήστης του Διαδικτύου που θα θελήσει να βρει πληροφορίες, θα βρει αξιόπιστες ελληνικές πηγές (συνεχώς ανανεούμενες) και όχι πάνω σε λεξικά ή μεμονωμένα άρθρα, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί τις μεγάλες ξένες μηχανές.
Η πολιτική, η οικονομία, οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός, τα τοπικά νέα από την ελληνική περιφέρεια, τα δρώμενα από το χώρο της ψυχαγωγίας, το αυτοκίνητο, καθώς και θέματα που ενδιαφέρουν το ανδρικό αλλά και το γυναικείο κοινό είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα της πληθώρας των κατηγοριών που καλύπτει σήμερα το palo.gr.
Το περιβάλλον της ιστοσελίδας διευκολύνει τους επισκέπτες να ενημερωθούν σφαιρικά για όλες τις ειδήσεις που εμφανίζονται στο ελληνικό Διαδίκτυο, καθώς κάτω από κάθε θεματική ενότητα αναγράφεται πόσα και ποια σάιτ, μπλογκ, μουλτιμίντια έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, πόσα σχόλια έχουν γίνει, αλλά και πόσες απόψεις έχουν γραφτεί σχετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ειδήσεις ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά και αυτόματα ιεραρχούνται και κατηγοριοποιούνται σε θεματικές ενότητες μέσω αλγορίθμων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία εξόρυξης γνώσης.
Επιπλέον, το palo.gr προσφέρει στα εγγεγραμμένα μέλη του προσωποποιημένη ενημέρωση σε θέματα που τα ενδιαφέρουν, ενώ παράλληλα τους παρέχει την υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Το palo.gr έρχεται να καλύψει την ανάγκη του αναγνώστη για άμεση, γρήγορη και ταυτόχρονα σφαιρική ενημέρωση», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Τσαντίλας. «Η ιδέα της συγκέντρωσης και ομαδοποίησης όλων των ειδήσεων σε ένα σάιτ πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται σε αυτό το στόχο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε υπερήφανοι που, έπειτα από εντατικές προσπάθειες, βελτιστοποιήσαμε την υπηρεσία, ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στο κοινό την πληρέστερη ελληνική μηχανή αναζήτησης ειδήσεων».
Μόνη αδυναμία του λογισμικού μέχρι σήμερα, η χρονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και όχι η αξιολόγησή τους. Ωστόσο ο κ. Τσαντίλας εξήγησε στην «Κ.Ε.», ότι εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρχει και ένα τέτοιο σύστημα.
Η εταιρεία πρόκειται σύντομα να επεκταθεί εντός και εκτός συνόρων. Εντός, με εφαρμογές για κινητά (iPhone και Android), με νέες συνδρομητικές υπηρεσίες και συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Εκτός, με τη διάθεση του πρωτότυπου λογισμικού της και σε άλλες γλώσσες.

ΠΗΓΗ: KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου