Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τι θα κοστίσει το «κούρεμα» σε ΟΑΕΕ - ΟΓΑ.

Καθησυχαστικοί για ενδεχόμενες συνέπειες του κουρέματος του ελληνικού χρέους στην καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκαν στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα οι πρόεδροι του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) Γεράσιμος Βουδούρης και του ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) Παναγιώτης Πέτρουλας. Οι δύο πρόεδροι εντόπισαν κυρίως το πρόβλημα ρευστότητας των ταμείων στην εισφοροδιαφυγή. 

Ειδικότερα, ο Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε ότι ο ΟΑΕΕ ήδη κατέθεσε τις συντάξεις για τον Οκτώβριο και φροντίζει να έχει και τα χρήματα για τον προσεχή μήνα, αν χρειαστεί με ένα μικρό δάνειο. 

«Υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ γιατί κάποιοι 200.000 ασφαλισμένοι δεν καταβάλουν εισφορές» διευκρίνισε. Πρόσθεσε ότι σήμερα ο Οργανισμός έχει πολύ μικρό αριθμό ομολόγων περίπου 50 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του ο κ. Πέτρουλας ότι οι συντάξεις πληρώνονται αύριο Τρίτη και θα μπουν κανονικά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, και τον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και το δώρο Χριστουγέννων. 

«Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το πρόβλημα του κουρέματος, όσο της εισπραξιμότητας και των διαθεσίμων» πρόσθεσε ο κ. Πέτρουλας. Δήλωσε ότι ο ΟΓΑ έχει 1,1 δισ. ευρώ σε ομόλογα και υπολόγισε τη μείωση με 50 εκατ. ευρώ κατά 60 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή άλλων δαπανών. 

«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΓΑ δεν επιβάλουν καμία μείωση συντάξεων ή παροχών υγείας για το ορατό μέλλον» πρόσθεσε. 

Για όσους έχουν οφειλές στον οργανισμό δήλωσε ότι η προθεσμία για την πληρψμή της πρώτης δόσης λήγει στις 30 Νοεμβρίου. 

Το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα αναζητηθούν. 



πηγη  http://www.skai.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου