Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.


Tην θέση της αστυνομίας, για τα όσα καταγγέλθηκαν από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, 
για την ύπαρξη παρακρατικών και προβοκατόρων, παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣΑθανάσιος Κοκκαλάκης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαρήγα είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα, στις 20 Οκτώβρη, με επιθέσεις κουκουλοφόρων
και χρήση χημικών από την αστυνομία, όπου βρήκε το θάνατο 53χρονος συνδικαλιστής μέλος του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκαλάκη: «Δεν νοείται να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, να έχουν περάσει από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σήμερα Προστασίας του Πολίτη και από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια τόσα πρόσωπα και να μην έχει αποκαλυφθεί τίποτα, εάν υπήρχε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής, ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, την κα Ράικου, να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες».
Αναφερόμενος στο γεγονός της εμφάνισης αντικυβερνητικών πανό, σε αρκετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες το Σάββατο και την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ δήλωσε ότι: «Δεν είναι θέμα μεγάλης σπουδής. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχει η Αστυνομία στα πλαίσια της συμμετοχικής της δράσης στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπαίνουμε στη λογική της ανάρτησης του πανό. Το τι απαγορεύεται ή επιτρέπεται προβλέπεται άλλωστε στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου. Γενικώς δεν επιτρέπεται η ανάρτηση πανό με υβριστικό ή αντεθνικό περιεχόμενο».
Τέλος, υπήρξε και παρουσίαση στοιχείων από τον κ. Κοκκαλάκη, σύμφωνα με τα οποία: «έχουν αυξηθεί τα περιστατικά της εγκληματικότητας, ενώ υπάρχει και ποιοτική αύξησή της. Aπό την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα περισσότεροι από 10.800 κλέφτες και διαρρήκτες και πάνω από 1.500 ληστές. Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 380 εγκληματικές οργανώσεις -σπείρες, κατά το κοινώς λεγόμενο- που είτε λήστευαν είτε εξαπατούσαν κόσμο και θεωρώ ότι στη δράση των κακοποιών υπάρχει και η αντίδραση της Αστυνομίας».

Πηγές: ΑΜΠΕ
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου