Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Λίμνη Τριχωνίδα: Ασύλληπτη ομορφιά!!!!


Καθρέφτες της ομορφιάς του ελληνικού
τοπίου οι λίμνες της Ελλάδας διαδραμάτιζαν πάντοτε σημαντικό ρόλο τόσο στις ζωές των ανθρώπων όσο και στις ζωές των θεών της Ελληνικής μυθολογίας. Στενά συνδεδεμένες με το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά και την ανάπτυξη των πόλεων και των περιοχών στις οποίες βρίσκονται κοντά, οι ελληνικές λίμνες μαγεύουν τους επισκέπτες τους. Η Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, δημιούργημα μεγάλων γεωλογικών ανακατατάξεων, αποτελεί έναν σημαντικότατο υγρότοπο με τεράστια αισθητική, οικολογική και αλιευτική αξία.
Περισσότερα από 140 είδη πουλιών, τα 30 από αυτά υπό εξαφάνιση, βρίσκουν καταφύγιο στους καλαμιώνες και στις παραλίμνιες εκτάσεις. Αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, πικροδάφνες, λυγαριές, ευκάλυπτοι, εσπεριδοειδή και απέραντοι ελαιώνες συνθέτουν τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ την άνοιξη άγριες ορχιδέες, κυκλάμινα και κρίνοι σκορπούν το μεθυστικό άρωμά τους.
Απολαύστε το φυσικό τοπίο κάνοντας μια βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να χαρούν τη θέα της λίμνης από ψηλά με αλεξίπτωτο παραπέντε. Η λίμνη Τριχωνίδα βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, σε μια από τις όχι και τόσο γνωστές γωνιές της πατρίδας μας. Σ' ένα τόπο φορτωμένο μνήμες, ιστορία και πολιτισμό, προσφέρει εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς. Είναι περιτριγυρισμένη από μικρά παραλίμνια χωριά που φιλοξενούν όμορφα ταβερνάκια στα οποία μπορείτε να γευθείτε νόστιμα λιμνίσια ψάρια και μάλιστα την αγαπημένη σας αθερίνα, το γνωστό θαλασσινό ψάρι που προσαρμόστηκε και ζει και σε αυτήν εδώ τη λίμνη.
«Το πέλαγος της Αιτωλίας» μία ονομασία που προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας για την λίμνη Τριχωνίδα, προσφέρεται για όμορφες εκδρομές μέσα στη φύση.
Παραγωγή: «Φωνή της Ελλάδας»
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου