Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Φθινοπωρινή Ελλάδα: 10 χρυσοκίτρινα ελληνικά τοπία!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....

Λίμνη Πλαστήρα 

φωτό: VisitGreece FlickrΞεχάστε την καθημερινότητα της πόλης: Εδώ το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδηλατάδα από το ένα χωριό στο άλλο, ιππασία σε χρυσαφένια σκηνικά, ατένισμα στο φράγμα της λίμνης ή απλώς ρεμβασμό με ζεστά ρούχα δίπλα από έναν κορμό και bird watching χωρίς καμία επιπλέον έγνοια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; 

Ναύπλιο 

φωτό: Flickr user Klyras

Μία ανάσα από την Αθήνα, αλλά πολλούς «κόσμους» μακριά. Το Ναύπλιο, από τις αγαπημένες μας φθινοπωρινές αστικές οάσεις, γίνεται ακόμη πιο γοητευτικό στο «γύρισμα» του καλοκαιριού, όταν μπορείς απλώς να βολτάρεις με μια ζακέτα, μία φωτογραφική μηχανή και καλή παρέα. Δείτε τα best of του Ναυπλίου στο σχετικό αφιέρωμα του In2life 

Ζαγοροχώρια 

φωτό: dwain Flickr user

Τα τζάκια στην Ήπειρο έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζονται για τα χειμερινά χουχουλιάσματα, αλλά η εποχή δεν αποκλείει και έναν μερακλίδικο ελληνικό καφέ στις πλακόστρωτες πλατείες των γραφικών χωριών, μακριά από όλους και από όλα, κάτω από τα κιτρινισμένα πλατάνια. Από το Πάπιγκο μέχρι το Τσεπέλοβο και από το Βραδετό μέχρι τις όχθες του Αώου, το Φθινόπωρο εκπέμπει στο Ζαγόρι. Συντονιστείτε κι εσείς, πατώντας εδώ.  

Πήλιο 

Φωτό: Kyramas Flickr user

Την γαλάζια πλευρά του Πηλίου την χορτάσαμε. Οι καλοκαιρινοί μήνες και οι βουτιές μας στις καρτποσταλικές παραλίες του Βουνού των Κενταύρων είναι παρελθόν, και πλέον μπορούμε να επικεντρωθούμε στο «μυσταγωγικό» του πρόσωπο, αυτό που συναντάμε στο μαγεμένο, ιδανικό για ρομαντικές εξομολογήσεις δάσος της Τσαγκαράδας, στα πηλιορείτικα μαγειρευτά στα στενά της Ζαγοράς και στις στροφές του παραδοσιακού «Μουντζούρη» στις Μηλιές.



ΠΡΕΣΠΕΣ



Φωτό: Dimitris Kioupritzis Flickr user

Η απόλυτη νιρβάνα συχνάζει στην «φθινοπωρινή σονάτα» των Πρεσπών: Βουκολικά χωριουδάκια για επιστροφή στην παράδοση, δρυμοί, δάση και απόκοσμα τοπία για την απαραίτητη δόση μαγείας και θέα που χορταίνει το μάτι από κάτω, στα νερά των λιμνών μέχρι πάνω, στα εκατοντάδες πουλιά που είχαν την ίδια ιδέα με εσάς: Να περάσετε το φθινόπωρο στις Πρέσπες. 

Ξάνθη  

Φωτό: Zelig-man Flickr user

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μία πόλη της Θράκης για το ιδιαίτερο χρώμα της, δεν θα δυσκολευόμασταν να ψηφίσουμε Ξάνθη δαγκωτό. Πόσο μάλλον όταν τα χίλια χρώματά της ενισχύονται από την παλέτα του φθινοπώρου, η οποία βάζει το χέρι της στις όχθες του ποταμού, στον μελαγχολικό ουρανό πάνω από την Παλιά Πόλη και στο κυριακάτικο παζάρι που συμπληρώνει το σκηνικό με τα ανατολίτικα αρώματά του

Λίμνη Ιωαννίνων 
Φωτό: Knatoudis Flickr user

Οι λίμνες πάντα γίνονται πιο γοητευτικές όταν μπαίνει το Φθινόπωρο. Δεν αποτελεί εξαίρεση αυτή των Ιωαννίνων, που εκτός από την συννεφιά του ουρανού αντικατοπτρίζει παραδόσεις και θρύλους, όπως αυτόν της κυρά-Φροσύνης. Το καλύτερο στην περίπτωση των Ιωαννίνων είναι πως δεν αρκείται στην παράδοση και στην γοητεία της φύσης, αλλά διαθέτει και μία αστική «καρδιά» γεμάτη ζωή, φοιτητές και πολλές επιλογές για τους επισκέπτες της. Μάθετέ τις σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life.  
Καλάβρυτα 

Φωτό: VisitGreece FlickrΚαλάβρυτα δεν σημαίνει μόνο σκι και χιονοδρομικές περιπέτειες. Το Φθινόπωρο διατυπώνει την δική του άποψη περί της ομορφιάς τους, με αδιάσειστα επιχειρήματα το πυκνό ελατόδασός τους, την σπάνια βλάστηση και τις μαγευτικές διαδρομές που θα σας οδηγήσουν σε τοπία όπως το παραπάνω. Δείτε εδώ τις εντυπώσεις μας από πρόσφατη εξόρμησή μας στα Καλάβρυτα. 
Καστοριά

Φωτό: Arsinoe_gr Flickr user



ΟΛΥΜΠΟΣ

Φωτό: path-finder Flickr user

Οι θεοί έχουν το αλάθητο. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ομορφιά του ψηλότερου «θεϊκού» βουνού της Ελλάδας, στο οποίο οι ορειβατικές διαδρομές συναντούν ήσυχα χωριά και τα αμπέλια με το μεθυστικό ολύμπιο κρασί συνοδεύουν παραδοσιακές πίτες, όμορφες βόλτες πάνω σε πορτοκαλί φύλλα και μοναδική θέα από τις –πιο ψηλά δεν γίνεται- νοτισμένες πλαγιές του. 



πηγη  http://www.in2life.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου