Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.

Διαπιστώνουμε ότι κάποιοι στα ΜΑΤ (;) παλιοί φίλοι του κ. Χριστοφαρεΐζη (;) εξεγείρονται για τις ιστορικές αναφορές μας στα γεγονότα που αμαύρωσαν όσο ποτέ άλλοτε τη φήμη και σπίλωσαν επίσης όσο ποτέ άλλοτε το κύρος της Αστυνομίας. Δείτε και διαβάστε λοιπόν τι του καταμαρτυρούσαν το 2000 οι συνδικαλιστές της Αττικής σχετικά με την κακομεταχείριση των ΜΑΤ που ήταν υπό των εντολών του.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι με τον κ. Χριστοφαρεΐζη μας διαχωρίζει μια δικαστική διαμάχη, που δόθηκε για το γεγονός της συμμετοχής του ή όχι σε ένα άλλο γεγονός, το οποίο δίχασε την Αστυνομία και την έφερε στα πρόθυρα της εμφύλιας σύρραξης.
Αναφερόμαστε στα θλιβερά γεγονότα του Οκτωβρίου
2003 που το συνδικαλιστικό σώμα "εορτάζει" τη μνήμη τους όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν και ψέκασαν αδιακρίτως άνδρεςε και γυναίκες αστυνομικούς ενώ διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Οικονομίας.

Ο υποφαινόμενος είχε γράψει στον "Ελεύθερο Τύπο" ότι όπως το 1995 έτσι και το 2003, ο κ. Χριστοφαρεΐζης που ο ίδιος διέδιδε ότι είχε ομοτράπεζους και κουμπάρους 7 υπουργούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, διαδραμάτισε ύποπτο παρασκηνιακό ρόλο και πάλι με μεταμεσονύχτιες νυχτερινές συσκέψεις προκειμένου αρχικά να κηδεμονευτεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο αστυνομικός συνδικαλισμός.
Παρότι (για την ιστορία, την αντικειμενικότητα και την αλήθεια) καταδικαστήκαμε εξαιτίας κυρίως της τότε αναφοράς μας στο κόμμα των Στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε εκμυστηρευθεί ότι εάν δεν ήταν ο "Ελεύθερος Τύπος" εκείνης της περιόδου και ο υποφαινόμενος, θα είχε διαλύσει τον αστυνομικό συνδικαλισμό.
Επικαλούμαι δε τη μαρτυρία, μεταξύ πολλών όπως θα μπορούσα αλλά ο συγκεκριμένος διαθέτει επιπλέον την ιδιότητα του κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του τότε προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, Θανάση Κατερινόπουλου, όπως και πληθώρας άλλων συνδικαλιστών.
Το bloko.gr παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις αρχές και στις αξίες του. Ανεξάρτητα εάν αυτές προσκρούουν στις επιταγές της ηγεσίας και των παρατρεχάμενων πραιπόζιτων τους. Και πιστεύουμε ότι όλο αυτό το καιρό το έχουμε αποδείξει.
Και στο μέτωπο των μίνι καζίνο και στο μέτωπο της όποιας διοικητικής αυθαιρεσίας και στα πενθήμερα- νυχτερινά πριν από την έκθεση και στο θέμα των πραξικοπηματικών μεταθέσεων και σε πολλά άλλα, με τη δική σας βέβαια αρψηγή και συμβολή.   
Διαβάστε λοιπόν τις καταγγελίες εκείνης της περιόδου, όχι μόνο για να δείτε τί συνέβαινε, αλλά για να κατανοήσετε τι σας περιμένει. Εσάς που υπηρετείτε κι εμάς που διαδηλώνουμε.


του Γιώργου Καραϊβάζ   




Αθήνα          13-09-2000

 Αριθ. Πρωτ:    14830 

                                                                                             ΠΡΟΣ 1.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
3. ΑΔΕΔΥ
4. Γ.Σ.Ε.Ε.
Οι εργαζόμενοι, οι πολιτικοί φορείς, ο πνευματικός κόσμος, οι παράγοντες της δημόσιας ζωής έδωσαν αγώνες πολύχρονους και υπέστησαν κυρώσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατία.
   Στον καταστατικό χάρτη της χώρας προβλέπονται και προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών, των εργαζομένων στο Δημόσιο, ιδιωτικό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
   Δυστυχώς για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα στην ΕΛ.ΑΣ. εν έτει 2000 ελλείψει θεσμικού πλαισίου βιώνουμε εποχές που ο λαός καταδίκασε.
    Ο καθένας αυτοσχεδιάζει και προσαρμόζει τον Τρόπο Διοίκησης έτσι ώστε να διασφαλίζει εαυτόν.
     Εργαζόμαστε και μας αντιμετωπίζουν ως τριτοκοσμικούς πολίτες που μόνο υποχρεώσεις έχουμε και όχι δικαιώματα. Ασελγούν στην νοημοσύνη μας, στην προσωπικότητα και στην αξιοπρέπεια μας. Καταστρατηγούν το Σύνταγμα τους Νόμους και τις διατάξεις.
    Θλιβερό παράδειγμα και σημείο αναφοράς ο Ταξίαρχος της Δ.Α.Ε. κ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΡΕΙΖΗΣ, προσωποποίηση του αυταρχισμού, του κομματισμού, της έλλειψης σεβασμού στους νόμους και τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του προσωπικού.
   Ασκεί ψυχολογική πίεση στους υφισταμένους του ανεξαρτήτου βαθμού με τις συνεχείς αλλαγές σε ωράρια εργασίας, μεταθέσεις, αποσπάσεις αφήνοντας να εννοείται και να πλανάται ότι έχει την στήριξη της κυβέρνησης.
   Είναι αμετακίνητος διότι τον έχουν ανάγκη προκειμένου να καταστέλλει κάθε λαϊκή κινητοποίηση με το πρόσχημα της διατήρησης ή αποκατάστασης της Δημόσιας Τάξης.
     Δεν θα εφαρμοσθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα με την παρουσία της Αστυνομίας.
     Το Συνδικαλιστικό Κίνημα και ο πολιτικός κόσμος έχει χρέος να προστατεύσει εργαζόμενους και κοινωνία από αυτόκλητους προστάτες του δημόσιου συμφέροντος από φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού αν δεν θέλει να έχουμε πισωγυρίσματα στα πέτρινα χρόνια.
    Οι όποιοι νόμοι θεσπίζονται θα πρέπει να είναι προϊόν κοινωνικού διαλόγου και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

    Καταδικάστε και απαιτήστε την απομάκρυνση όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δώστε στην κοινωνία έναν αστυνομικό νηφάλιο, ήρεμο, ευγενή, ικανό να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.



πηγη  http://blokoteam.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου