Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ: «Όμηρος» στην Ισπανία Βολιώτης!!!!

«Όμηρος» στο ίδιο το πλοίο του παραμένει από τις αρχές καλοκαιριού ο Βολιώτης πλοίαρχος του, που «φυλάττει Θερμοπύλας», προκειμένου ο εφοπλιστής, για τον οποίο εργάζεται, να μην πουλήσει το παροπλισμένο πλοίο και ο ίδιος χάσει τα οφειλόμενα, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πλοίαρχος Κώστας Χρισταντώνης, το πλοίο κατέπλευσε από την Ελλάδα στη Μάλαγα της Ισπανίας, στο πρώτο του ταξίδι, ενώ ήταν παροπλισμένο, με αποτέλεσμα να γίνει «κράτησή» του από το Λιμεναρχείο της ισπανικής πόλης και από τις αρχές του καλοκαιριού, παραμένει εκεί.

Ο πλοίαρχος δήλωσε ότι έχει κάνει καταγγελία στο υπουργείο Ναυτιλίας από την 1 Ιουνίου, προκειμένου να τους εντάξει στο νόμο, του 2010, που αφορά τους εγκαταλειμμένους Έλληνες ναυτικούς και προβλέπει την προστασία τους, στην περίπτωση που το πλήρωμα έχει εγκαταλείψει ο πλοιοκτήτης.

«Η εξέλιξη αυτή, έφερε προβλήματα και στον εφοπλιστή, στο στόλο του οποίου ανήκει το πλοίο, με αποτέλεσμα η εταιρία να μην έχει χρήματα να πληρώσει το πλήρωμα», δήλωσε ο Βολιώτης πλοίαρχος, που πρόσθεσε ότι με το νέο νόμο, αναλαμβάνει η Πολιτεία τον επαναπατρισμό των ναυτικών, την προστασία τους και τη βεβαίωση των οφειλών.

Σύμφωνα με τον Χρισταντώνη, η απόφαση επικυρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ, επειδή περνούσε ο καιρός, αυξήθηκε κατά πολύ η οφειλή του ιδιοκτήτη προς το πρόσωπό του.

«Αυτή τη στιγμή μου ζητούν να επαναπατριστώ λαμβάνοντας τρεις βασικούς μισθούς, ενώ εγώ, από τις 12 Ιουλίου ζητάω άδεια για να προσφύγω στις Ισπανικές αρχές». Και αυτό, διότι δεν υπάρχει τρόπος η Ελληνική Δικαιοσύνη να επιβάλει μέτρα σε ένα πλοίο που είναι εκτός Ελλάδας, παρά μόνο οι τοπικές αρχές.

Ζητά άδεια απ’ το Υπουργείο

Μάλιστα, σε αλληλογραφία που είχε με τον Γ.Γ. του υπουργείου, του απαντήθηκε ότι είναι καλυμμένος με τους τρεις μισθούς, ενώ δεν γίνεται αναφορά στις υπόλοιπες οφειλές.

Εάν επαναπατριστεί ο κ. Χρισταντώνης θα λάβει ποσό 8.000 € (τρεις μισθούς), ενώ οι δεδουλευμένες οφειλές της εταιρίας στο πρόσωπό του ανέρχονται σε 30.000 €.

Ως λύση ο ίδιος βλέπει να του δοθεί άδεια από το υπουργείο για να υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα στην Ισπανία ή το υπουργείο να βεβαιώσει τις οφειλές. Ήδη, στις 13 Οκτωβρίου απέστειλε νέα επιστολή στις 13 Οκτωβρίου στον Γ.Γ. του υπουργείου και αναμένεται απάντηση. 



πηγη   http://volospress.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου