Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κόντρα ΟΛΜΕ - Υπουργείου Παιδείας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου !!!!


Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΟΛΜΕ -
 Υπουργείου Παιδείας ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου με αφορμή τη Διακήρυξη της ΟΛΜΕ.

Στην διακήρυξη της ΟΛΜΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου αναφέρονται μεταξύ άλλων:
"Στις 28 του Οκτώβρη ο λαός μας γιορτάζει. Πριν από 71 χρόνια, μια μέρα σαν κι αυτή, οι εργάτες άφησαν τις δουλειές τους, οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες άφησαν τα χωράφια τους. Απειλούνταν η κυριαρχία μας, η ανεξαρτησία μας, η αξιοπρέπεια του λαού μας. Ο ιταλο-γερμανικός ιμπεριαλισμός, το μαύρο μπλοκ του φασισμού, επιτέθηκαν στη χώρα μας. Χωρίς κανέναν δισταγμό, όλος ο λαός μας είπε το «ΟΧΙ». Δεν θα περάσουν!  Και τα νιάτα της πατρίδας μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Οι γυναίκες στις πόλεις και πρώτα απ’ όλα στα χωριά ανέλαβαν την τροφοδοσία. Όλος ο λαός σήκωσε το μπόι του. Κι όταν ο λαός μας ορθώνεται, λυγίζουν τα σίδερα.
Οι Ιταλοί φασίστες βρήκαν το μπελά τους:
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε τα σπίτια μας, που με ιδρώτα έχουμε χτίσει».
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε τα χωράφια μας, που με αίμα τα έχουμε οργώσει».
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε το βιός μας που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε».
«ΟΧΙ, δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή από τα δικαιώματα μας, την ανεξαρτησία μας, την πατρίδα των γονιών μας».
Και νίκησε το δίκιο!

"Όπως και τότε έτσι και τώρα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, δεχόμαστε μια τεράστια επίθεση που αμφισβητεί τις κατακτήσεις μας, την κυριαρχία μας, τη δυνατότητα μας να χαράζουμε το μέλλον μας.
Η οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι ισχυροί του χρήματος και οι πολιτικοί εκφραστές τους, για να κερδοσκοπήσουν ασύστολα σε βάρος των λαών του κόσμου, οδήγησε τη χώρα μας σε μεγάλη δοκιμασία".
"Όταν ετοιμάζεται για μας και τα παιδιά μας ένα εφιαλτικό μέλλον, μέσα από τη διόγκωση της ανεργίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υποβάθμιση της ζωής μας, τότε πρέπει να αντιδράσουμε. Να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε, ιδίως εμείς οι μεγαλύτεροι, να μην παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια κοινωνία χειρότερη από αυτή που παραλάβαμε. Πρέπει να ξανασηκωθούμε!".

Στην απάντησή του σχετικά με ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου το Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφέρει:
"Ξεκινούν  αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καλεί όλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου.
Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό «εμείς» και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό «εγώ».
Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει  ενέργειες που αποσκοπούν στη  δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο.
Η ιστορία  πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό".

Για την ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας σχετικά με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η ανταπάντηση ήρθε άμεσα:

"Για μια ακόμη φορά το γραφείο τύπου του Υπουργείου παιδείας επιχειρεί να παρουσιάσει την Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σαν μια συντεχνιακού χαρακτήρα προσπάθεια που σπιλώνει την Εθνική επέτειο.
Προσωπικά ούτε είμαι ούτε υπήρξα ποτέ συνδικαλιστής ώστε να απαντώ επειδή θίχθηκα
Αγανακτώ όμως όταν διαβάζω ανυπόγραφα κείμενα που προέρχονται από ένα επίσημο φορέα και προσπαθούν με έναν απαράδεκτο τρόπο να σπιλώσουν μια ουσιαστικά πατριωτικού χαρακτήρα ανακοίνωση.
Δεν αρνείται και ούτε απαξιώνει τις προσπάθειες και θυσίες του ηρωικού μας λαού που είπε ΟΧΙ το 40, η ΟΛΜΕ αλλά ζητά από τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαξιώσουν του σημερινούς κυβερνώντες που χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις, απλά για να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση λένε ΝΑΙ σε όλα χωρίς να λογαριάσουν τις επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία για τα επόμενα 30 χρόνια".
LamiaTimes.gr


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου