Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ΣΑΡΑΣ: Η μεγάλη επιστροφή; ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Σωτήρη Γεωργιου.


Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την επιστροφή (;) του Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό, ώστε να κλείσει και την καριέρα του, αλλά  υπενθυμίζει και τα δεδομένα που είχαν ραγίσει το «πράσινο» γυαλί.
Η μεγάλη επιστροφή; Μάλλον ναι... Το ρεπορτάζ δείχνει ότι ο Σάρας, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να κλείσει μάλλον και την καριέρα του. Και έτσι επιβεβαιώνεται και η πληροφορία που είχα αλλά μου φάνηκε «μούφα», ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος επ’ αυτού βρέθηκε για λίγες μέρες στο Βίλνιους και όχι για την εθνική ομάδα. Ότι βρέθηκε δηλαδή από κοντά με τον Σάρας και του μετέφερε το «πράσινο» ενδιαφέρον για επανασύνδεση.
Και εδώ έρχονται τα ωραία... Καθώς όπως φαίνεται ο ΠΑΟ περιμένει την αποδέσμευση του Τέπιτς με τη μεταγραφή του στην Ισπανία για να πάρει στη θέση του τον Σάρας. Και γι’ αυτό μάλλον δεν ασχολήθηκε με κάτι καλύτερο του Λόγκαν και καλύφθηκε και οικονομικά, αφού γλιτώνει ένα εκατ. και δίνει το πολυ 250 χιλιάδες. Ο Γιασικεβίτσιους που ήθελε σαν τρελός πέρυσι, αλλά ο Παναθηναϊκός ή ο Ομπράντοβιτς άναψαν κόκκινο.
Και εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα. Έχουν ακουστεί πολλά για το θέμα, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Μια φήμη έλεγε ότι ο Ομπράντοβιτς δεν ήθελε τον Σάρας επειδή ξενύχταγε!
Και επειδή δεν έπαιζε άμυνα. Μια άλλη ότι ο Ζοτς με τα χρήματα που ήθελε πέρυσι ο Λιθουανός, τον ήθελε άμεσα, αλλά έθεσαν βέτο οι Γιαννακόπουλοι επειδή ο Γιασικεβίτσιους σύχναζε στο Κολωνάκι!
Και ίσως η πιο σοβαρή, ότι ο Σάρας «πλήρωσε» την επιθυμία του να λύσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του με δικό του γιατρό. Την αλήθεια κανείς δεν τη γνωρίζει απόλυτα, αλλά είχε φανεί ότι έχει ραγίσει το γυαλί. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταμώσουν αν κλείσει το deal οι δύο πλευρές. Βέβαια στο κοινό συμφέρον όλοι ξεχνάνε το παρελθόν. Και ο Σάρας θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του σε μια από τις αγαπημένες του ομάδες και σε έναν σύλλογο κολοσσό.
Και να είναι στην Ελλάδα, αφού η γυναίκα του είναι Ελληνίδα. Και ξεχνάει το περσινό χουνέρι. Και έρχεται με... φραγκοδίφραγκα αφού φορτωμένος είναι από ευρώ και δολάρια. Ο δε Παναθηναϊκός θέλει έναν παίκτη με την εμπειρία, ποιότητα και κλάση του Γιασικεβίτσιους έστω και για τα κρίσιμα ματς, έστω και για μερικά ποιοτικά λεπτά.
Και έτσι με την άφιξή του καλύπτει και την τρύπα και ερωτηματικό Λόγκαν, αφού θα μοιράζεται το χρόνο που θα έπαιρνε μόνος ο Αμερικανός. Και ασφαλώς ο Παναθηναϊκός με Καλάθη, Διαμαντίδη βασικούς ή σε χαμηλό σχήμα με έναν ακόμα πλει μέικερ, προσθέτει ποιότητα και δημιουργία. Και τον ιδανικό παίκτη στο πικ εν ρολ, που είδαμε και με τη Λιθουανία πόσο ιδανικά το έπαιζε με τον Βαλανσιούνας.
Γενικά πάντως ο Γιασικεβίτσιους έδειξε στο Ευρωμπάσκετ αναγεννημένος και μόνος ότι δεν είναι προς απόσυρση όπως βιάστηκαν κάποιοι να πουν. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και τρύπες και να προσθέσει εμπειρία, ποιότητα και ειδικά plays έστω και στον τελευταίο χρόνο και στροφή της καριέρας του. Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Στον Σάρας λέμε «ναι»; Ή «όχι» επειδή πέρυσι χάλασε το deal αν και ο Λιθουανός ήθελε και επειδή τον πήραν τα χρόνια;

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου