Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Συλλήψεις για την απάτη στην Εθνική Ασφαλιστική !!!!

Συλλήψεις για την απάτη στην Εθνική Ασφαλιστική

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν
 με την διαδικασία του αυτοφώρου από τους αστυνομικούς και ένα ακόμη κατηγορείται για την υπόθεση της εξαπάτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικές ζημιές οχημάτων, ενώ από την εξέταση 182 ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι υπεξαίρεσαν 1.172.136 ευρώ μέσω μαϊμού αποζημιώσεων.
Ωστόσο, η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται και η εκτίμηση είναι πως οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.


Επίσης από την έρευνα προέκυψε ακόμη πως σε πραγματικές ζημιές οχημάτων που είχαν κοστολογηθεί και είχαν εισπραχθεί κανονικά οι αποζημιώσεις από τους δικαιούχους τα μέλη του κυκλώματος είχαν πάρει από την ασφαλιστική εταιρεία μεγαλύτερα χρηματικά ποσά εν αγνοία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.


Η δράση των κατηγορουμένων που δρούσαν κυρίως στην Θεσσαλονίκη εκτιμάται πως ξεκίνησε το 2008 και συνολικά εμπλέκονται στην υπόθεση 12 άτομα εκ των οποίων πέντε υπάλληλοι του Τομέα Ζημιών και Αναλήψεων του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, δύο συμβεβλημένοι πραγματογνώμονες, δύο ασφαλιστικοί πράκτορες, καθώς και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων οχημάτων και πώλησης ανταλλακτικών με δύο συγγενικά του πρόσωπα.


Κατά την διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και των Γιαννιτσών έγιναν 24 κατ΄οίκον έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις, γραφεία, καταστήματα, συνεργεία αυτοκίνητων και εξοχικές κατοικίες παρουσία 10 εισαγγελέων.


Ακόμη από την εξέταση των ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε ότι σε 110 φακέλους υπήρχαν 450 πλαστά τιμολόγια συνολικού ποσού 683.811,10 ευρώ τα οποία υποτίθεται εκδόθηκαν από 11 συνεργεία εκ των οποίων τα 10 είναι ανύπαρκτα. Σε 50 φακέλους που αφορούσαν αποζημιώσεις ύψους 288.182 ευρώ είχαν συμπεριληφθεί στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης ίδιες φωτογραφίες οχημάτων με την ίδια ζημιά.


Επιπλέον σε πέντε φακέλους σε διαφορετικές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του ιδίου οχήματος, με τρεις διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε 97 φακέλους, που αφορούν σε αποζημιώσεις βλαβών οχημάτων, συνολικού ποσού 576.147 ευρώ η ζημιά για την οποία δόθηκε αποζημίωση ήταν μικρότερη από την αποζημίωση που δόθηκε. Επίσης 172 επιταγές αποζημίωσης ύψους 723.990 ευρώ εισπράχθηκαν από μη δικαιούχους ενώ σε 154 φακέλους εγκρίνονται αποζημιώσεις για ζημιές μεγαλύτερου κόστους από το πραγματικό.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.


Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν, κατά περίπτωση, τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την απάτη σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τους καταχραστές του δημοσίου, την πλαστογραφία, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου