Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

"ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ"
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση...
"Συνάδελφοι εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,

Σαν να μην έφταναν οι μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα, σαν να μην έφταναν οι απολύσεις, η ανεργία, η ελαστική-ανασφάλιστη εργασία, η «εργασιακή εφεδρεία», σαν να μην έφταναν οι δυσβάσταχτοι φόροι, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα τέλη, στα είδη πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, η κυβέρνηση μας βάζει επιπλέον νέους φόρους και νέα χαράτσια: την «εισφορά αλληλεγγύης», το «τέλος επιτηδεύματος» και το «τέλος ακινήτων», μειώνοντας ταυτόχρονα το αφορολόγητο όριο.

Εμείς οι πρώην εργαζόμενοι στον Ε65 που είμαστε σήμερα άνεργοι και χωρίς εισόδημα, αδυνατούμε να πληρώσουμε!

Οι νόμοι που ψηφίζουν, τα παλιά και νέα χαράτσια, φέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Ξεζουμίζουν το λαό και ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο για να χαρίσουν δις και τρις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο, στους ξένους, στους ντόπιους και διεθνείς τραπεζίτες-τοκογλύφους. Δεν απαντάνε στα προβλήματα και δεν μειώνουν το χρέος. Εξαθλιώνουν όλους εμάς!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Οι μεγαλειώδεις περσινές κινητοποιήσεις του Μάη-Ιούνη, οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βούλιαξαν τις πλατείες, που συμμετείχαν στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και την πολιτική της κυβέρνησης έδειξαν τη δύναμη που κρύβει η πάλη του λαού. Ο λαϊκός ξεσηκωμός δημιούργησε πολιτική κρίση και κλόνισε την κυβέρνηση. Στους δρόμους και στις πλατείες φάνηκε η δύναμη που κρύβει η συλλογική πάλη, η δύναμη που κρύβει το μαζικό λαϊκό κίνημα, η δύναμη του αγώνα. Αυτόν το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο αποφασισμένα.

Μαζική και οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή σε παλιά και νέα χαράτσια! ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Όλοι ξέρουμε πως δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα ώστε να αφαιρεθεί από τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι απέμεινε απ το εισόδημά τους, στο όνομα του δημόσιου χρέους.

Η λαϊκή, μαζική και οργανωμένη αντίδραση στη νέα φοροεπιδρομή, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις από μαζικούς εργατικούς και λαϊκούς φορείς όπως εργατικά κέντρα, σωματεία, εργατικές και αγροτικές ομοσπονδίες, άλλους φορείς επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα εντάλματα πληρωμής και να κατατεθούν με μαζικές κινητοποιήσεις στην εφορία και τη ΔΕΗ..

Αυτό είναι ένα πρώτο πρακτικό βήμα που μπορεί και πρέπει να γίνει αφού, ούτως ή άλλως, η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός δεν μπορεί, αδυνατεί να πληρώσει.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται να καταδικαστεί και να ανατραπεί συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο και να προτάξουμε, να απαιτήσουμε: - διαγραφή του δημόσιου χρέους- διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών.

Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι για να μην εξαθλιωθεί, για να μην πεινάσει ο λαός..

- κρατικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, με εργατικό έλεγχο.

- Θέλουμε δουλειά και αξιοπρεπές μεροκάματο.

ΜΑΖΙΚΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια!"


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου