Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κρεατοφαγία στην Αθήνα: 11 αγαπημένες διευθύνσεις !!!!

Μυρτιά 
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109370708 
Τιμές: 10-15€ το άτομο
Λαχταριστά κρέατα, μόνα τους ή σε ποικιλίες, γιγάντιες μερίδες και “all time classic” ορεκτικά ψητοπωλείου –«φονικό» τζατζίκι, ωραίο σαγανάκι, τραγανές τυροκροκέτες και ψητά λαχανικά στην σχάρα– σερβίρονται δίπλα σε δεντράκια και παρτέρια που κρύβουν την κίνηση του δρόμου. Τα παϊδάκια είναι ζουμερά, οι μπριζόλες και τα μπιφτέκια κερδίζουν τις προτιμήσεις του κόσμου που συρρέει καθημερινά, ενώ οι τηγανιτές πατάτες που τα γαρνίρουν όλα είναι κομμένες στο χέρι και τραγανιστές. Το καλύτερο όμως, το κρατούν για το τέλος: Γιγαντιαία μερίδα τραγανών λουκουμάδων, περιχυμένων με μέλι ή μερέντα, κερασμένη από το μαγαζί. Προσπαθήστε να δείξετε εγκράτεια κατά την παραγγελία, αλλιώς θα φύγετε με πακετάκι για το σπίτι. 

Μπριζολάκια.gr 
Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, τηλ.: 210 8813121 
Τιμές: 15-17€ το άτομο 

Αξιοπρεπής χώρος, με μεγάλες τζαμαρίες για το απαραίτητο χάζι στην κίνηση έξω, καλό σέρβις, και εξαιρετική σχάρα. Ό,τι και αν δοκιμάσετε δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Αν όμως χρειάζεστε συστάσεις για τις πρώτες φορές, σημειώστε τα λουκάνικα με πράσο, τα χοιρινά μπριζολάκια, το συκώτι, τα μπιφτέκια και βέβαια το hit του καταστήματος, τις ολόφρεσκες, μυρωδάτες τηγανιτές πατάτες. Για το τέλος, υπάρχει θεϊκό παγωτό καϊμάκι από την Χαρά της Πατησίων, και άλλες «επώνυμες» επιλογές από γνωστά ζαχαροπλαστεία. 

Αδάμ 
Νικολάου Πλαστήρα (πολύ κοντά στην Αγίων Αναργύρων), Άγιοι Ανάργυροι 
Τιμές: 10-12€ το άτομο 
Αν δεν κυκλοφορείτε στην περιοχή, πιθανότατα δεν τον γνωρίζετε. Μυστικό των ντόπιων που διαδίδεται τελευταία από στόμα σε στόμα, ο Αδάμ των Αγίων Αναργύρων είναι μια κλασική ψησταριά της γειτονιάς –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το περιβάλλον– που όμως ψήνει εξαιρετικά κρέατα, σε εξίσου εξαιρετικές τιμές. Στα hits του μενού περιλαμβάνονται το συκώτι, τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια, το ζυγούρι και το κοντοσούβλι. Οι πατάτες είναι, σαφώς, κομμένες στο χέρι και τραγανές, οι σαλάτες ολόφρεσκες και το κρασί αποκλειστικά και μόνο χύμα. 

Κόκκαλης 
25ης Μαρτίου 3, Σταμάτα, τηλ.: 210 6218015 
Τιμές: περί τα 20€ το άτομο 
Ίσως η καλύτερη από τις θρυλικές ταβέρνες-ψησταριές της Σταμάτας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον δύο γενεών και όχι άδικα. Εξαιρετικά, καλοψημένα κρέατα, πεντανόστιμα παϊδάκια, τηγανιτά κολοκυθάκια που συγκαταλέγονται ασυζητητί στη λίστα με τα αγαπημένα μας, και δροσερές, ολόφρεσκες σαλάτες. Το περιβάλλον παραπέμπει σε αυτό που οι παλιοί θα περιέγραφαν ως «εξοχική ταβέρνα», ενώ το σέρβις είναι γρήγορο και φιλικό ακόμη και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο –πράγμα σπάνιο στις «εξοχικές ταβέρνες». 

Διόνυσος 
Ιθάκης 9 - 12, Πλ. Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369 
Τιμές: περί τα 15€ το άτομο 
Τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου, και παλιές φωτογραφίες στους νεο-πέτρινους τοίχους και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Οι σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνουν κοτόπουλο σούβλας, εξοχικό και κοκορέτσι. Αυτό, όμως, που έχει κλέψει την καρδιά μας είναι το «Μεξικάνικο», πικάντικο μπιφτέκι με κόκκινο πιπέρι, κρεμμύδι, ντομάτα και αφράτες πιττούλες. Πολύ καλά είναι τα μπιφτέκια εν γένει, όπως και ο διάσημος γύρος του, χοιρινός και κοτόπουλο. Για τους λιγότερο φανατικούς κρεατοφάγους της παρέας, παίζουν πάντα και ένα-δυο μαγειρευτά πιάτα ημέρας. 

Ο Πιπεράκιας Μεσογείων 78, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7489886 
Τιμές: περί τα 10€ το άτομο 
Τι και αν το γνωρίζετε ως σουβλατζίδικο; Τι και αν ο χώρος του παραπέμπει ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία καταστήματος; Τα χωριάτικα λουκάνικα Καρδίτσας με πράσο, τα παϊδάκια κοτόπουλου, τα μπιφτέκια και οι καυτερές και μη πιπεριές μαζί με τις οποίες ψήνονται και σερβίρονται τα πάντα τον χρήζουν επίσημα μία από τις αγαπημένες μας ψησταριές. Στα ορεκτικά, ξεχωρίζουν όσα έχουν να κάνουν με (τι άλλο;) πιπεριές: η τυροκαυτερή και οι μερίδες καυτερής και γλυκιάς πιπεριάς –μόνο για τους φανατικούς, που θέλουν ένα overdose. Σημειώστε ότι το κοτόπουλο παϊδάκι χρειάζεται λίγη ώρα: μεριμνήστε με ένα τηλεφώνημα, για να ετοιμαστεί μέχρι να πάτε. 

Γουρουνάκια 
Όθωνος 99, Κηφισιά, τηλ.: 210 8011093 
Τιμές: 15-20€ το άτομο 
Ιστορία που μετρά τριάντα χρόνια, περιβάλλον από τα πλέον προσεγμένα στην κατηγορία του, πολύ καλή και ταχύτατη εξυπηρέτηση και εξαιρετικά ψητά. Το κοντοσούβλι είναι hit, όπως και το κλέφτικο χοιρινό/ μοσχάρι/ κοτόπουλο, ψημένα με πάπρικα, πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι και τριμμένο τυρί. Τα μπιφτέκια είναι, επίσης, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι μάλλον τσιμπημένες –ίσως και λόγω περιοχής– αλλά όχι και αδικαιολόγητες σε σχέση με την ποιότητα. 

Κιβωτός 
Ροΐλου 11, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2113944 
Τιμές: περί τα 15€ το άτομο 
Συμπαθητικός χώρος, που κινείται στα όρια μεταξύ παραδοσιακής ταβέρνας και κλασικού ψητοπωλείου. Το μενού συνδυάζει τέλεια τα αριστοτεχνικά ψημένα κρέατα στη σχάρα με τα εξαιρετικά μεζεδάκια, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη «τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη» των υπολοίπων της κατηγορίας του. Εξαιρετικά είναι τα μοσχαρίσια μπριζολάκια του, ενώ –αν πεινάτε πολύ– στις σπεσιαλιτέ του συγκαταλέγεται η νοστιμότατη βοδινή σταβλίσια μπριζόλα για δύο (μη σας πούμε και για τρία) άτομα. 

Βλάχος 
19ο χλμ Λεωφ. Πάρνηθος, Αχαρνές, τηλ.: 210 2444022 
Τιμές: περί τα 15€ το άτομο 
Σκιερές κληματαριές, φουντωτά δέντρα, καταπράσινα παρτέρια και ανάμεσά τους τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα. Τον χειμώνα, δύο μεγάλες αίθουσες με το απαραίτητο τζάκι. Όσο για τις γεύσεις; Τα παϊδάκια του είναι θρυλικά, και όχι άδικα: λεπτοκομμένα, τραγανιστά απέξω και ζουμερά μέσα, θα μπορούσαν άνετα να διεκδικήσουν το βραβείο των καλύτερων που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και μάλιστα στον έντονο ανταγωνισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελεφερίκ. Εύφημος μνεία και… αριστείο για το κοκορέτσι, ενώ πολύ δυνατά είναι το κατσικάκι, το αρνί στη σούβλα και τα ορεκτικά. Δηλαδή… όλα. 

Το Στέκι Δεμιδερσίου 93, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210 2798775 
Τιμές: περί τα 20€ το άτομο 
Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Άλσους Βεΐκου, γράφει ιστορία εδώ και 25 χρόνια με τα συγκλονιστικά μπιφτέκια του και την ανυπέρβλητη μοσχαρίσια γάλακτος. Ο χώρος ανακαινίστηκε πρόσφατα, οπότε ξεφεύγει αρκετά από τα δεδομένα των περισσότερων ψησταριών και «νεανίζει», με αρκετές μοντέρνες πινελιές, ενώ το σέρβις είναι επίσης φιλικό και αποτελεσματικό. Στα (απαραίτητα) υπόψη οι μεγάλες μερίδες, ενώ θυμηθείτε ότι μια ποικιλία κρεατικών μπορεί να σας εκπλήξει… αποφασιστικά. 

Κρυστάλλης 
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838 
Τιμές: 18-20€ το άτομο 
Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, βγάζει τραπεζάκια έξω όσο ο καιρός είναι καλός, κι ανάβει το τζάκι μέσα με το που πιάσουν τα πρώτα κρύα. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. 





πηγη   http://www.in2life.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου