Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Αγροτοδικεία. Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες....


Αγροτοδικεία. Έπεσαν οι πρώτες καμπάνες.Παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα σταματήσουν οι διώξεις  αγροτών που συμμετείχαν  σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων, σήμερα στο ειρηνοδικείο Στυλίδας έπεσε η πρώτη "καμπάνα" κατά πέντε αγροτοσυνδικαλιστών.
Η απόφαση ήταν 5 μήνες φυλάκιση για τον καθένα με αναστολή, ποινή κατά της οποίας θα ασκηθεί έφεση.
Για προκατάληψη της έδρας μίλησε στον FM-1 ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης , σχολιάζοντας πως η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε πολιτική και μάλιστα εσφαλμένη θέση όταν παρατηρούσε τους αγρότες για την στάση τους η οποία διέφερε από αυτήν των συναδέλφων τους το ίδιο διάστημα. Η δε ερώτηση  " τι θα κάνετε μετά από αυτό, θα ξανακατεβείτε στους δρόμους;" ήταν εκβιαστική.
ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 
Ο κύριος Δημογιάννης σχολίασε αρνητικά και την στάση της δημοτικής αρχής που "έλαμψε δια της απουσίας της " από το πλευρό των δικαζόμενων αγροτών. Εμείς είμασταν δίπλα του όταν ο κος Γκλέτσος είχε μπλεξίματα με την δικαιοσύνη για τις κινήσεις του στα διόδια. Δεν περιμέναμε να μας γυρίσει την πλάτη , τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού.
ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Προσωπικά δεν γνώριζα για την δίκη , διαφορετικά θα ήμουν δ'ιπλα στους αγρότες , απάντησε στα παράπονα του κου Δημογιάννη ο πρόεδρος του Δ/Σ Στυλίδας Δημήτρης Βέττας , θεωρώντας πως και ο δήμαρχος δεν ήξερε , γι΄αυτό και δεν πήγε. Ο ίδιος πάντως, τώρα που ενημερώθηκε , θα συμπαρασταθεί  στα επόμενα δικαστήρια που είναι τουλάχιστον 4 τις επόμενες μέρες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου