Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Αλλάζει το δύκτιο ύδρευσης στα Καμένα Βούρλα....


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καμένων Βούρλων» με προϋπολογισμό 2.600.000 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την περιοχή, που αναβαθμίζει το δίκτυο ύδρευσης (αντικατάσταση παλαιού εσωτερικού δικτύου αμιαντοσωλήνων με νέο αγωγών πολυαιθυλενίου), αναβαθμίζοντας παράλληλα τις συνθήκες ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας των κατοίκων. Παράλληλα με το έργο προβλέπεται και η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου, που παρουσιάζει προβλήματα ρηγμάτωσης και διαρροών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών νερού, προς όφελος της προστασίας των υδάτινων πόρων και της διατήρησης του περιβάλλοντος.
Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα παραδοθεί μετά την υλοποίηση του έργου, ανέρχεται σε περίπου 18,5 χιλιόμετρα.
«Υπογράψαμε την απόφαση ένταξης και χρηματοδοτούμε με 2.600.000 € από το Περιφερειακό μας πρόγραμμα ένα αναγκαίο έργο για το Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Ένα έργο που βελτιώνει τις συνθήκες ύδρευσης στον αστικό ιστό των Καμένων Βούρλων, με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Σχεδόν έξι μήνες μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ από την αιρετή Περιφέρεια, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, έχουμε ενεργοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα, χρηματοδοτώντας ώριμα έργα, προκειμένου να αναδείξουμε το ΕΣΠΑ σε ένα πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης για τη Στερεάς Ελλάδα»

  • Disqu
    dy/>

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου