Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εισβολή αποστράτων αξιωματικών στο υπουργείο Άμυνας !!!!


Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της
 Παρασκευής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Μεσογείων, όταν περίπου 1.000 απόστρατοι αξιωματικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, εισέβαλαν στον περίβολο του κτηρίου, εξαγριωμένοι επειδή η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να τους δεχθεί.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος είπε ότι ο υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος τον ενημέρωσε για «αθλιότητες που διαπράττει ομάδα 100 απόστρατων», μίλησε για «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη» και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.
Η είσοδος των αποστράτων στο προαύλιο έγινε στη διάρκεια διαμαρτυρίας των ενώσεών τους με κύριο αίτημα να μην περικοπούν οι συντάξεις τους και ειδικότερα να μην υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στους αξιωματικούς που αποστρατεύτηκαν με βάση τις αποφάσεις των σχετικών συμβουλίων και είναι κάτω των 55 ετών με τους αξιωματικούς που υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας. Όπως επίσης να μετατραπούν από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν τελικά, αφού συναντήθηκαν και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο. Αποχωρώντας, εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο για την προσεχή Πέμπτη.
Ο κ. Μπεγλίτης μίλησε με σκληρά λόγια για τους απόστρατους, προειδοποιώντας πως αν δεν φύγουν αυτοβούλως, θα απομακρυνθούν βιαίως, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι «τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα. Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο».
Περαιτέρω, ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως ανέφερε, κατά καιρούς τους «αγκαλιάζει», να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος και να ζητήσει μέσω αυτών από τους απόστρατους να αποχωρήσουν. «Η ΝΔ είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας και καταδικάζουμε οποιαδήποτε γεγονότα τραμπουκισμού. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω το αμόκ του υπουργού σε βάρος των απόστρατων. Δεν δικαιολογείται  αυτού του είδους η απαξιωτική τοποθέτηση από την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα κάνει σύντομα απόστρατους τα μέλη της», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης υπογράμμισε ότι το κόμμα του αντιτίθεται σε οποιοδήποτε φαινόμενο τραμπουκισμού και κατάληψης δημοσίων χώρων, ωστόσο επέκρινε τη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι θα χρησιμοποιηθεί βία αν δεν αποχωρήσουν.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής μίλησε για οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους εργαζομένους, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αν απειλείται η πατρίδα, δεν απειλείται από τους απόστρατους, αλλά από μια ιδιότυπη πραξικοπηματική εισβολή μιας νέας οικονομικής πολιτικής».


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου