Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αγιος Νικόλαος Λασιθίου: Παιχνίδι γης-θάλασσας-ήλιου !!!!

agios__nikolaos
Ο νομός Λασιθίου στην 
Κρήτη είναι από τους ωραιότερους, αφού η φύση τον έχει προικίσει με πολλές ομορφιές όπως το περίφημο φοινικόδασος, που είναι μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρωτεύουσά του ο Άγιος Νικόλαος, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο που διατηρεί το γραφικό του χρώμα, συνδυάζοντας το νησιώτικο χαρακτήρα με την Κρητική ταυτότητά του.
Στον κόλπο του Μιραμπέλλου, στην ανατολική Κρήτη, ο Άγιος Νικόλαος προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, λόγω της γραφικότητάς του και των αξιοθέατων της περιοχής αλλά και λόγω των τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται στην Ελούντα.
Στην περίοδο της Βενετοκρατίας, χτίστηκε στο ψηλότερο λόφο της περιοχής το φρούριο Mirabellο – που σημαίνει ωραία θέα- για να προστατεύσει το μικρό λιμάνι που εκείνη την εποχή ήταν γνωστό ως Porto di San Nicolo.
Η λίμνη Βουλισμένη είναι το στολίδι της πόλης και σύμφωνα με το μύθο στα νερά της λούζονταν η Αθηνά και η Άρτεμις.
Παντού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου θα νιώσετε το αέναο παιχνίδι γης, θάλασσας και ήλιου, ενώ η ζεστασιά και η φιλοξενία των κατοίκων της πόλης έκαναν τον Άγιο Νικόλαο έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης με σημαντικά ευρήματα από όλη την Ανατολική Κρήτη, αλλά και την αρχαία πόλη Λατώ.
Απέναντι από την Ελούντα, το κοσμοπολίτικο θέρετρο με τα πολυτελή ξενοδοχεία, βρίσκεται το πιο γνωστό νησί της Κρήτης η Σπιναλόγκα. Τα αναστηλωμένα τείχη του, οι κατοικίες και τα δημόσια κτίρια ανασυνθέτουν την ιστορία του.
Το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης θα σας δώσει την εικόνα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, ενώ κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λατώ» περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις.
Η Κρητική παραδοσιακή κουζίνα είναι από τις πλέον υγιεινές του κόσμου και η κρητική διατροφή αναγνωρίζεται σήμερα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Μεσογειακής Διατροφής. Δεν έχετε λοιπόν παρά να αφεθείτε στην απόλαυση των Κρητικών Γεύσεων και να δοκιμάσετε τα φημισμένα Κρητικά κρασιά.
Παραγωγή: Φωνή της Ελλάδας
Επιμέλεια: Νότα Χατζηαναστασίου
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου