Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η κρίση «χτύπησε» και το πινγκ πονγκ.....

EFOEPA_logo

Η ελληνική φίλαθλη
 ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) μέσα σε κλίμα αναστάτωσης αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή του εσωτερικού αγωνιστικού προγράμματος, μέχρι να εξασφαλιστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ένα κομμάτι χρηματοδότησης από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2011. Κολυμπάδης: "Περιμένουμε 95.000 ευρώ".
Εφόσον υπάρξει κάποια στιγμή αυτή η εξέλιξη, τότε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα προκηρύξει γενική συνέλευση με τα σωματεία-μέλη της και θ’ αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του αθλήματος.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία είχε αποφασίσει σε πρώτη φάση τη διακοπή των εσωτερικών αγωνιστικών διοργανώσεων μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά όπως τότε, έτσι και τώρα, εξαιρείται το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της τοπικής επιτροπής Βόρειας Ελλάδας στην Πορταριά Πηλίου (1-2 Οκτωβρίου), επειδή είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, που εκδόθηκε χθες το βράδυ:
«Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προγραμματισμένη του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του την ενημέρωση, που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής στα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στους προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών στη συγκέντρωση της 21/09, αποφάσισε την αναστολή όλου του αγωνιστικού εσωτερικού προγράμματος της ομοσπονδίας, μέχρις ότου οι προθέσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού υλοποιηθούν, που όπως ο ίδιος είπε, εξαρτώνται και αυτές από την επιβεβαίωση των δημοσιονομικών προβλέψεων και δεδομένων του γενικού λογιστηρίου του κράτους.
Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτείας θα έχει ως αποτέλεσμα να προκηρυχθεί η έκτακτη γενική συνέλευση, για την οποία έχει δεσμευτεί η διοίκηση της ομοσπονδίας και στη διάρκεια της οποίας θ’ αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αθλήματος».
Κολυμπάδης: «Περιμένουμε 95.000 ευρώ»
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης σε συνέντευξη που παρεχώρησε ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που είναι προορισμένα για το πινγκ πονγκ από τη ΓΓΑ είναι απολύτως αναγκαία για να καλυφθούν βασικές ανάγκες, όπως μισθοδοσίες, πληρωμή ΙΚΑ, κλπ., ενώ κινδυνεύουν άμεσα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και της εθνικής μας ομάδας πινγκ πονγκ.
Είπε μεταξύ άλλων στον «NovaΣπορ FΜ 94,6» ο κ. Κολυμπάδης: «Δεν έλεγα ότι βάλαμε λουκέτο. Ύστερα από την ενημέρωση που έγινε από τον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος ανακοίνωσε στους προέδρους των Ομοσπονδιών ότι οι ομοσπονδίες της πρώτης κατηγορίας του αθλητισμού θα εισπράξουν το 68% του συνολικού εγκριθέντος προϋπολογισμού τους για το 2011 και οι Ομοσπονδίες της β' κατηγορίας, όπως της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το 75%. Αυτό για εμάς σημαίνει στην πράξη: 95.000 ευρώ υπόλοιπο. Για αυτό τον λόγο περιμένουμε να μπουν τα χρήματα στο ταμείο και όταν μπουν, θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Εγώ δεν θέλω να διακινδυνεύσω και να δημιουργήσω προβλήματα για την Ομοσπονδία. Καταλαβαίνω τη δύσκολη φάση που περνάει το Κράτος. Έχω καλές σχέσεις με τον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος μας είπε ότι τόσα χρήματα υπάρχουν και τόσα μπορεί να μας δώσει. Αυτά τα 95.000 ευρώ θα συμπληρώσουν το 75% του εγκριθέντος προϋπολογισμού για το 2011. Όταν μπουν αυτά, τότε θα κινηθούμε και εμείς. Πρέπει να πληρώσουμε μισθοδοσίες, το ΙΚΑ, το Δημόσιο Ταμείο κ.λ.π. Όταν μπουν τα χρήματα, τότε θα κάνουμε τις κινήσεις. Είναι σαν τη μηχανή του κιμά, ό,τι βάζεις τόσα παίρνεις. Μην γελιόμαστε τώρα, το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουμε βιώσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν και κάθε φορά πηγαίνουμε πέντε χρόνια πίσω».
Για τις υποχρεώσεις της Eθνικής ομάδας είπε ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ: «Η Εθνική έχει υποχρεώσεις στην Πολωνία, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο εξαρτάται η πρόκριση της ομάδας. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει δύο αθλητές από την παγκόσμια κατάταξη, κάτι που έχουν πετύχει μόνο επτά ομάδες στον κόσμο. Τώρα παλεύουμε για τον τρίτο αθλητή. Προσδοκούμε να πάμε την ομάδα εκεί, πετυχαίνοντας το απόλυτο. Έχουμε τους δύο τελικούς Ευρώπης με την Τουρκία στις 20 Οκτωβρίου και στις 20 Νοεμβρίου, όπου δεν μπορούμε να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται περί αντιθέσεων ή διενέξεων. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. Τώρα, όμως, ο κ. Μπιτσαξής μας λέει πως δεν ξέρουμε τι θα γίνει, λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα. Πρέπει να μπουν τα χρήματα στο ταμείο και θα δούμε τι θα γίνει. Εκείνο που θα προτείνει το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι να γίνουν ανοιχτά τουρνουά χρηματοδοτούμενα. Δηλαδή, με ένα παράβολο συμμετοχής να παίζουν τα παιδιά και να μην νεκρώσει το άθλημα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου