Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων προχωρά η Αργεντινή !!!! ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ Τ΄ ΑΚΟΥΣ ?????


Σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων προχωρά η ΑργεντινήΜπορεί οι χώρες της Ευρώπης να έχουν διαλέξει, ηθελημένα ή όχι τον δρόμο της λιτότητας στην οικονομική τους πολιτική, η Αργεντινή όμως όπως και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο.
Η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες αποφάσισε να κάνει αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σε συντάξεις αλλά και επιδόματα.Αναλυτικά η κυβέρνηση της Αργεντινής αύξησε κατά 25% τον κατώτατο μισθό, ο οποίος ήταν ήδη ο υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες της Νότια Αμερικής και πια φτάνει τα 410 ευρώ, σχεδόν το δεκαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το Associated Press.

Την ίδια ώρα οι υψηλόμισθοι είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, κατά περίπου πέντε φορές. Επίσης κατά 23% αυξήθηκαν τα προνοιακά επιδόματα αλλά και οι συντάξεις. Ωφελημένα είναι και τα συνδικάτα από νέα ευνοϊκά μέτρα αλλά και ο τομέας των μεταφορών και της ενέργειας.

Η ανάπτυξη στην Αργεντινή το 2011 θα φτάσει το 8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, συγκρίσιμο με αυτό της Κίνας, και οπωσδήποτε πολύ υψηλότερο από τα αναιμικά ποσοστά της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Παρόλα αυτά, ο υψηλός πληθωρισμός, που είναι κοντά στο 10%, περιορίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.


πηγή: Νewscode.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου